Det var på Økern at det politiet omtaler som to unge gutter grisekjørte med en varebil i et boligområde onsdag ettermiddag.

Politiet skriver på X/Twitter at de to guttene skal ha tjuvlånt bilen fra et varebud som var inne i en leilighet og leverte varer:

– Vi har opprettet sak på kjøring uten gyldig førerkort og den generelle grisekjøringen. Ingen ble skadet, men bileier ble nesten påkjørt da han forsøkte å stanse dem, melder politiet.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 17.00

Operasjonsleder Rune Hekkelstrand forteller at de var et vitne som så de to guttene hoppe inn i bilen og kjøre av gårde som meldte fra til politiet.

– Vitnet oppfattet at dette ikke var to gutter som var gamle nok til å kjøre bil, og reagerte da de kjørte av gårde i høy fart. Etter hvert kom budet ut og prøvde å stanse bilen, men måtte hoppe unna for å ikke bli påkjørt.

Han forteller at politiet etterforsket video fra stedet, samt snakket med vitner, og at de etter hvert fant de to guttene i leiligheten.

– Den ene gutten, som er hovedmistenkt, er under 15 år. Den andre gutten er over 15 år, men mindreårig. Vi har snakket med begge to, samt foreldrene, og har informert barnevernet om hendelsen, forteller operasjonslederen.

Hovedmistenkte vil bli anmeldt for kjøringen og kjøring uten gyldig førerkort.