Ifølge operasjonsleder Rune Hekkelstrand skal politiet ha mottatt meldinger om innbrudd i minst to biler i Markveien på høyde med Helgesens gate natt til skjærtorsdag.

– Operasjonssentralen har fått melding om to innbrudd i kjøretøy, men kan ikke utelukke at det flere, sier Hekkelstrand til Avisa Oslo fredag.

Satte seg inn i tom bil full av glasskår

Én av bilene tilhører Johanne Johnsen Helledal. Hun hadde gjort seg klar til å reise på påskeferie til Trysil og pakket varebilen med ski og bager til like etter midnatt skjærtorsdag. Morgenen etter hadde hun dårlig tid og klokka halv åtte skyndte hun seg inn i bilen.

– Det første som slo meg var hvor romslig det var. Så tittet jeg til siden, hvor bagene mine skulle ligge, men de var borte og det var glasskår over alt, beskriver Johnsen Helledal.

– Hva gikk gjennom hodet ditt da du så det?

Johanne begynner å le før hun svarer:

– Jeg hadde laget påskeegg til de andre og gledet meg til å gi de bort. Det var det første jeg tenkte på. Så ringte jeg de og spurte om noen kunne hente meg. Plutselig innså jeg hvor mye som var borte.

Bilen som kvelden før var full av rekvisitter som hun bruker i jobben, og ting til påsketuren, var tømt.

– Personen hadde til og med tatt listen over bruktbutikker jeg har tenkt til å besøke i jobben min som rekvisitør. Det eneste som lå igjen var skiene til mamma. Ellers var bilen helt tom, sier Johanne som nå er på hytta i Trysil iført lånt ullundertøy.

Hun skryter av politiet.

– Da de kom hulket og gråt jeg over å ha mistet mac-en som jeg bruker i jobben og en anorakk som har gått i generasjoner. Jeg tenkte at dette var en liten sak og at politiet ville henlegge den, men gjennom dagen fant de ting i Oslo. Og hver gang de fant noe, ringte de og spurte om det tilhørte meg, sier Johanne og fortsetter:

– De fant blant annet den ene bagen min, den inneholdt de minst viktige tingene, men politiet leverte den på døren hjemme. Det var skikkelig snilt. Jeg følte de tok saken på alvor. Jeg fikk inntrykk av at flere hadde opplevd det samme, sier Johanne.

Hun sier at kjæresten oppdaget ytterligere to bilinnbrudd, på vei til og fra jobb.

– Bør ikke la verdisaker ligge synlig i parkerte biler

I tidsrommet etter hendelsene skal ha skjedd, ble en mann tatt på fersk gjerning i å ta seg inn i en bolig på Sofienberg. På seg hadde han gods som skal stamme fra minst ett av kjøretøyene. Saken etterforskes, opplyser Hekkelstrand.

Politiet har ikke offisielle tall på hvor mange innbrudd som skjer på generell basis, men hvis verdifulle gjenstander ligger synlig gjennom bilvinduene, er det større sannsynlighet for innbrudd, ifølge Hekkelstrand:

– Dermed bør man ikke la verdisaker ligge synlig i parkerte biler, avslutter operasjonslederen.

Det skjærer i Livs hjerte når holdeplassen leses opp på trikken: – Det er ikke sånn man sier det