Det melder Dagsavisen onsdag.

Lødrup er ifølge avisen nå den tredje av fem direktører som forlater Marte Gerhardsens toppledergruppe i løpet av det siste halvannet året. Dagsavisen har vært i kontakt med Lødrup, men han ønsker ikke å kommentere sin egen avgang.

I tillegg til Lødrup skal også HR-direktør Maria Louise Ruiz Retamar og Ian Porter, seksjonssjef utvikling og fungerende IKT-direktør i Utdanningsetaten, ha sagt opp sine stillinger de siste dagene.

Oppsigelsene kommer med det kort tid før Arbeidstilsynet skal levere sin rapport etter avvikene de fant under sine tilsyn i 2019. Dersom avvikene ikke lukkes kan Oslo kommune pådra seg store dagsbøter.

Fra før har Margaret Westgaard, tidligere divisjonsdirektør med ansvar for kompetanseutvikling og elevrettigheter, sluttet i sin stilling. Det samme har tidligere divisjonsdirektør, Pia Elverhøy.

Dagsavisen har vært i kontakt med Utdanningsetaten, og direktør Marte Gerhardsen svarer foreløpig dette i en e-post, men vil utdype senere onsdag.

«Vidar Lødrup, Marisa Retamar og Ian Porter har fått nye jobber og slutter derfor hos oss. Det har ingen påvirkning på vårt arbeid med vold og trusler, og lukking av avvikene fra Arbeidstilsynet. Maria Retamar er sentral i arbeidet med Arbeidstilsynet, og hun er hos oss fram til juni. Jeg er glad for den viktige innsatsen de har gjort for Oslo-skolen gjennom en spesiell tid og ønsker dem lykke til videre»

Les også

Varslerne om Ammerud skole: – Et fryktregime jeg aldri har sett maken til i mine mange år som lærer

Les også

Varslet sju ulike instanser om «forferdelige forhold» på Ammerud: – Utdanningsetaten fraskriver seg alt ansvar