– Vi var egentlig i en bursdagsfest på et sted ved Akerselva. Men så hadde en av kompisene mine med en fiskestang, så da bestemte vi oss for å prøve.

Kompisgjengen hadde sett for seg å få et par ørret på kroken, men de så også noen gjedder svømme rundt i vannet. Plutselig ble bursdagen helt spesiell for bursdagsbarnet Petter (31).

– Det kan bare ha gått fem sekunder før jeg fikk den på kroken. Det var på første kast, forteller Sunzenauer.

Vanskelig å få opp

Han så med en gang at dette var en uvanlig stor fisk.

– Fiskestangen var ikke egnet for det, så jeg fikk hjelp av kompisene mine til å dra den i land. Det var vanskelig, men det gikk, sier Sunzenauer.

Da han fikk gjedda på kroken, anslår han at vannstanden var på mellom 30 og 40 centimeter i elva. Akkurat hvor han fikk dratt den opp vil han ikke røpe, da han frykter at mange vil prøve seg samme plass – noe han ikke mener er bra for elva.

Fiskeentusiasten forteller at det er den største gjedda han har fått i Norge. Opprinnelig er han fra Danmark, men har bodd i Oslo i tre år.

Personlig rekord

– Dette er personlig rekord for meg i alle fall. Den var rundt 110 centimeter lang. Så vil jeg tro den var mellom seks og en halv og sju kilo. Det er jo egentlig helt utrolig å få til i Akerselva, sier Sunzenauer.

Nøyaktig hvor tung gjedda var, vet han ikke. Loven sier nemlig at når en gjedde er lengre enn 70 centimeter, skal den slippes ut igjen.

– Det vet jeg det er forskjellige meninger om. Men det er nå en gang sånn loven er, så det forholdt vi oss til.

Det hele ble en helt spesiell opplevelse for kompisgjengen.

– Det kom masse tilskuere, så det var veldig gøy, avslutter Sunzenauer.

Les også

Derfor er vannet borte her: – Hadde vært ille ute om vi ikke hadde hatt Gjerdingen