– Politiet rykket ut til Sandakerveien, etter melding om funn av en død person. Offerets datter ble pågrepet kort tid etterpå på en annen adresse.

VG meldte først at den siktede kvinnen er offerets datter.

Politiet fikk melding fra helsevesenet om et mistenkelig dødsfall på Sandaker like før klokka 18 torsdag.

– Kort tid etter pågrep vi en person som nå gjennomgår de vanlige undersøkelsene og sporsikringsrutinene som vi har, sa krimleder Thomas Pedersen Enger.

Politiet bekreftet senere at den pågrepne er en kvinne i 40-årene.

Relasjon mellom de to

Det er en relasjon mellom den døde mannen og den pågrepne, bekreftet krimlederen torsdag.

– Den døde er en mann i 80-årene, sa Pedersen Enger.

– Hvorfor mistenker dere at det er et drap?

– På grunn av funn på stedet, svarte Pedersen Enger, som på nåværende tidspunkt ikke vil gå mer i detalj på hva funnene er.

Ikke avhørt

Fredag morgen sier krimleder Eivind Håndstad til AO at den siktede kvinnen foreløpig ikke er avhørt. Han sier kvinnen ble pågrepet og siktet for drap på bakgrunn av funn på stedet og andre informasjoner politiet satt på.

– Vi fikk melding fra helsevesenet om et mistenkelig dødsfall og rykket ut på bakgrunn av det. Undersøkelser på stedet førte til mistanke om drap, sier krimlederen.

– Hun er ikke klar til å gå i avhør. Hun blir trolig tilsett av helsepersonell, og vi har foreløpig ikke hørt noe om hun fremstilles for fengsling i dag, sier advokat Bjørn Rudjord, forsvarer for kvinnen, til AO.

– Dersom det er vitner som ikke har snakket med politiet bes de om å ta kontakt snarest. Bilder, videoer og annen vitneinformasjon kan sendes til https://tips.politiet.no/oslo, skrev politiet i en pressemelding fredag.