(Nordstrands Blad)

I en lagerhall på Ryen trener noen av Norges beste toppidrettsutøvere. Cheerleaderne i klubben Viqueens har holdt til her i ti år, men risikerer nå å stå uten hall etter nyttår.

– Hallen betyr alt for utøverne. Det er et samlingspunkt for hele klubben, sier styreleder i Viqueens, Lars Hognerud.

Den nåværende leieavtalen utløper i desember. Ifølge Hognerud ønsker gårdeier nå å leie ut til noen som kan betale mer enn det Viqueens har muligheten til å tilby. Klubben er derfor på utkikk etter en ny lagerhall eller en eiendom der det er mulig å bygge en ny hall. Lokalet bør helst ligge sentralt eller i nærheten av kollektivtilbud, slik at den er lett tilgjengelig for utøverne. Den bør ha tilnærmet samme størrelse som det de har i dag, 2500 kvm, med like fasiliteter, samt en takhøyde på minst syv meter grunnet høye kast og løft.

Se video fra hallen:

– Ryen har vært helt suverent, med lett ankomst. Vi jobber på flere områder for å klare å skaffe en ny hall innen årsskifte. Dette må vi løse på en eller annen måte, slik at vi kan fortsette å drive med idretten vår, sier Hognerud.

LES OGSÅ: Lokalpolitikere vil kjempe for å beholde Viqueens i bydelen: – Et unikt tilbud som er viktig å opprettholde

Et andre hjem

Viqueens ble etablert i 1997 og har markert seg både nasjonalt og internasjonalt. Klubben huser noen av Europas beste utøvere. Da de tok i bruk lokalet på Ryen, var det en nedslitt lagerhall. Men etter å ha lagt ned mye penger og utallige dugnadstimer, har lokalet blitt som et andre hjem for både utøverne og trenerne.

– Viqueens-hallen er et sted utøverne kommer for å drive med noe de elsker, sier trener Henriette Ranum.

Hun legger også til at hallen er viktig for å få plass til flest mulig som kan få oppleve gleden og samholdet ved idretten. Ranum er trener for Viqueens Spirit, et av klubbens eldste lag. Hun uttrykker viktigheten hallen har hatt, ikke bare for klubben, men også for å fronte idretten på en god måte.

– Vi får inn mye folk utenfra, som for eksempel leier hallen. Det er en nydelig måte å få vist frem idretten på, sier Ranum.

Spirit er Norges, og Europas, beste lag innenfor All Girl Senior Level 6 kategorien. Det vil si at det er et rent jentelag, med utøvere i alderen 15 år og oppover. Level 6 er det høyeste nivået. I tillegg har de deltatt som landslag og representert Norge i VM, noe de også skal gjøre i september.

– Elitelagene trener i hallen tre til fem ganger i uken. Det er et sted der de møtes for å koble av og møte vennene sine, sier Ranum.

Viktig for cheerleadingmiljøet

Viqueens Spirit har nylig fått stempel som toppidrettslag, som betyr at alle utøverne kan få trene, tross smitteverntiltak. Noe som har vært avgjørende med tanke på deltakelsen i verdensmesterskapet om bare noen måneder. Ranum håper Spirit kan fortsette å fronte idretten best mulig.

– Spirit er en type ledestjerne i miljøet. Ikke bare i Norge, men også blant klubber internasjonalt. Det at vi mister hallen kan verst tenkelig bryte opp laget og hindre oss i å representere Norge og idretten på en god måte, sier hun.

Ifølge Aftenposten har eierne av bygget, Watrium AS, inngått en leieavtale med en aktør som skal starte padeltennis i bygget. Leieprisene øker da med en million i året. Kommunikasjonssjef i Watrium, Endre Aaberg Johansen, sier til Aftenposten at Viqueens ikke forlenget avtalen innen opsjonsfristen. En usikker koronasituasjon bidro til at Viqueens på den tiden var usikre på om de kunne betjene leien.