Mennene i 20-årene som rømte til Italia etter skytingen ved Nationaltheatret i januar, er tilbake i Norge.

Det var NRK som først meldte om saken.

Ankom med fly

Politiadvokat Christian Hatlo bekrefter at de to mennene som er mistenkt etter skytingen i Oslo sentrum natt til 15. februar, er tilbake i Norge torsdag.

– De to siktede som ble pågrepet og siktet etter skyting i Oslo sentrum natt til søndag 15. januar, har nå kommet til Norge fra Italia. De landet på Oslo lufthavn Gardermoen i dag ca. kl. 16.00, opplyser Hatlo.

Mennene er siktet for drapsforsøk etter at to menn i 30-og 40-årene ble skutt på åpen gate.

De to siktede er tilknyttet MC-klubben Satudarah. De to fornærmede er lederskikkelser i den kriminelle gjengen Young Guns.

De siktede ble pågrepet i Milano forrige uke.

  • LES ALT OM SKYTINGEN VED NATHIONALTHEATERET HER:

Frykter hevnaksjon etter skyting – taus om utleveringsdato

Fremdeles ikke pågrepet: Disse er siktet for drapsforsøk på gjengtopper

Siktet for drapsforsøk – etterlyst internasjonalt

Knyttes til gjengskyting: Dette er MC-klubben Satudarah

Advokaten: – Har vært tøft

Advokat Usama Ahmad forsvarer den ene siktede.

– Han er glad for å være tilbake. Det har vært tungt å ikke vite hva som skjer i saken. Han har fått veldig lite informasjon og ikke visst noe som helst om når han blir utlevert og når ting skjer. Alt har blitt kommunisert på Italiensk for ham, som han ikke forstår. Det har vært tøft. Han forteller at det har vært et tøft regime, sier advokaten til VG.

Videre sier Ahmad at hans klient ønsker å samarbeide med politiet, og at han vil samtykke til varetektsfengsling på grunnlag av bevisforspillelse.

– Det ser ut som han kommer til å la seg avhøre av politiet, men ikke med det første. Han er sliten, så det blir trolig over helgen, opplyser Ahmad.

Også den andre siktede vil samtykke til varetektsfengsling, ifølge VG.

– Det gjør han av hensyn til etterforskningen. Fra han ble pågrepet i Italia har han samtykket til utlevering. Han synes det er godt å være tilbake i Norge, sier hans forsvarer, advokat Ole Petter Drevland til avisen.

Drevland opplyser at hans klient ikke har tatt stilling til hvordan han stiller seg til siktelsen ennå.