Mennene, som er i midten av 20-årene og midten av 30-årene, er siktet for grov ulovlig befatning med skytevåpen. Begge er kjent for politiet fra før av. Det utelukkes ikke flere pågripelser i saken.

Mannen i midten av 20-årene er tidligere dømt for å ha oppbevart en hjemmelaget bombe. Den andre personen som er pågrepet, er en kjent svensk gjengprofil i 30-årene, opplyser kilder til både Dagbladet og Aftenposten.

– Etterforskningen pågår videre. Politiet utelukker ikke at det kan bli flere pågripelser, skrev politiet i en pressemelding tidligere fredag.

– Helt uforstående

Det var tirsdag kveld at det ble løsnet skudd mot et hus og en bil på Nordstrand. Ingen personer ble skadd etter skytingen. To menn ble pågrepet dagen etter.

I etterkant av hendelsen har politiet bekreftet overfor Nordstrands Blad at det ble brukt et haglgevær under skytingen.

Lederen for etterretning og etterforskning ved Oslo politidistrikt, Grete Lien Metlid, har tidligere uttalt at skytingen var målrettet.

– Dette har ikke vært tilfeldig og det er ikke fare for andre. Vi er også opptatt av dette ikke skal bli noe som eskalerer og at dette er noe som medbringer nye hendelser, sa Metlid til Nordstrands Blad.

Avisa Oslo har vært i kontakt med advokat Daniel Storrvik, som representerer mannen i 20-årene. Han bekrefter at han har snakket med sin klient.

– Han stiller seg helt uforstående til siktelsen, sier han.

– Har han sagt noe om hvor han var og hva han gjorde den aktuelle kvelden?

– Ikke som jeg kan gå inn på.

– Knytter han seg til handlingen?

– Han knytter seg overhodet ikke til handlingen.

Nå er mannen også siktet for grove trusler og narkotikaovertredelser i tillegg til grov ulovlig befatning med skytevåpen.

Ikke forklart seg

Advokat Henrik Boehlke representerer den siktede mannen i 30-årene. Han er også siktet for grove trusler og grov ulovlig befatning med skytevåpen.

Advokaten har også snakket med sin klient.

– Han har valgt å ikke forklare seg til politiet. Utover det har jeg ingen kommentarer, sier han til AO.

– Det er grunn til å tro at saken har forgreininger til et større kriminelt miljø, skriver retten i kjennelsen mot mannen.

Begge er fengslet med brev- og besøksforbud og fullstendig isolasjon i to uker.

HAR DU FÅTT MED DEG DISSE?

Les også

Ropet på etnisitet er blitt elefanten i rommet