Jeg er både glad og overrasket over å lese at SV tidligere skolebyråd Sunniva Holmås Eidsvoll er like utålmodig som meg etter å løfte idretten på Ekeberg. Glad, fordi det viktige Campus Ekeberg-prosjektet fortjener og trenger bred og tverrpolitisk støtte. Overrasket, fordi det var Oslos tidligere idrettsbyråd, fra SV, som til slutt skrinla prosjektet.

Dagens byråd, sammen med idretten, jobber godt og målrettet med å gjøre de nødvendige avklaringene som skal til for å kunne realisere prosjektet. Det tar riktignok lenger tid enn både idretten og vi hadde håpet på, men det jobbes godt både hos idretten og i kommunen.

Delta i OsloDebatten

Har du en mening? Send inn ditt debattinnlegg her. For at innlegg skal bli vurdert må de sendes inn med skjema.

Oslo-folk har mange meninger om byen sin, og Avisa Oslo ønsker å publisere flere personlige og originale innlegg som beriker samfunnsdebatten. Skriv fra hjertet med et tydelig språk, og ha gode budskap.

Vi mottar mange innlegg så beregn 1-3 dager for svar.

Anklagene Holmås Eidsvoll kommer med mot meg overrasker. Den mest alvorlige anklagen er at jeg tilbakeholder informasjon for bystyret. Det er rett og slett ikke riktig. I forrige bystyremøte svarte jeg at det jobbes bredt i byrådet og i flere avdelinger og etater. Hvis byrådet fremmer sak om kommunal lånegaranti vil byrådet naturligvis gi bystyret informasjon om de vurderingene som er innhentet.

Jeg har som byråd for kultur og næring en bred portefølje og svarer til fire forskjellige utvalg i bystyret. Spørsmålene representanten Holmås Eidsvoll stilte i kultur og utdanningsutvalget, dreide seg om vurderingen av prosjektet Campus Ekeberg og hørte derfor formelt hjemme i Finansutvalget. Dersom idretten fremmer en ny lånegarantisøknad, er det noe som skal til Finansutvalget før den behandles i bystyret.

Dagen etter møtet i Kultur- og utdanningsutvalget møtte jeg i Finansutvalget. Jeg informerte der om spørsmålene jeg hadde fått dagen før, og at jeg ville besvare dem skriftlig til Finansutvalget, med kopi til Kultur- og utdanningsutvalget. Spørsmål jeg fikk om Campus Ekeberg i Finansutvalget besvarte jeg selvsagt der og da.

Det er lett å rote seg bort i grensesnittene mellom byrådsavdelinger og bystyreutvalg. Derfor er det mange gode grunner til at praksisen med at riktig byråd svarer på spørsmål i rett utvalg er godt etablert, og den har jeg alle ambisjoner om å videreføre. Jeg håper at vi fremover kan jobbe sammen om å få til dette løftet for idretten, som vi alle ønsker.

Les flere kommentarer, debattinnlegg og Oslo-historier på Avisa Oslos debattside Oslodebatten.

Les også

«Det kan virke som Vestkantbyrådet, med Eirik Lae Solberg i spissen, lider av de store hagers selvtillit»

Les også

Hvis du ikke får orden på dette, Eirik, er det tidenes pinligste mageplask