Det svir godt å bli tatt for bruk av mobiltelefon i trafikken. Bøtesatsene øker for hvert år, men det virker ikke som at mobilbruken avtar med det første.

Hva er det på skjermene som er så viktig?

De siste to årene har jeg tilbrakt nesten 900 timer bak rattet på E6 mellom Oslo og Råde. På den samme tiden kunne jeg sett alle sesongene av Game of Thrones 12 ganger. Tiden har ikke passert uten refleksjon, og jeg sitter igjen med en takknemlighet overfor mine medtrafikanter, som stort sett oppfører seg som høflige nordmenn i skiløypa.

Delta i OsloDebatten

Har du en mening? Send inn ditt debattinnlegg her. For at innlegg skal bli vurdert må de sendes inn med skjema.

Oslo-folk har mange meninger om byen sin, og Avisa Oslo ønsker å publisere flere personlige og originale innlegg som beriker samfunnsdebatten. Skriv fra hjertet med et tydelig språk, og ha gode budskap.

Vi mottar mange innlegg så beregn 1-3 dager for svar.

Som i enhver skiløype, finner vi også de som later til å tro at de er med i en scene fra «The Fast And The Furious.» Alt fra folk med «dårlig tid» med fingrene nærmest limt fast til spaken, til lastebilsjåfører med føttene limt fast i gasspedalen - som om det var en italiensk sportsbil de satt i.

Hver gang jeg tror jeg må ha sett alt, overraskes jeg av folk som har funnet atter en kreativ måte å bruke mobilen på under kjøring, fra rulleskibrukere til mopedister til elbilister og lastebilsjåfører.

I de rareste situasjonene ser folk det som nødvendig å fokusere mer på mobiltelefonen enn trafikkbildet. Hva er det på telefonen som er så viktig? Jo, det skal jeg fortelle deg! Siste nytt på nettaviser, Youtube-videoer, mobilspilling, Snapchat og aksjehandel.

Du tenker sikkert at: «Bittelitt skjermtid bak rattet ikke kan skade noen.» Uansett ønsker jeg å påminne om at jeg ønsker å komme helskinnet hjem - hver eneste dag! Jeg må ærlig innrømme at det hadde vært litt flaut om jeg fikk «Candy Crush-spilling» som dødsårsak.

Men fra spøk til alvor: 100 mennesker mistet livet på norske veier fram til oktober i år. Det er 100 for mange. Punktum.

Les flere kommentarer, debattinnlegg og Oslo-historier på Avisa Oslos debattside Oslodebatten

Les også

I morges ble jeg stoppet og bøtelagt av politiet. Dessverre var det fullt fortjent

Les også

Telefonen kirurgisk festet i hånden. Fornuften ut av vinduet

Les også

«Vis hensyn, barn leker» Hvor?

Les også

En ny by i skogen? De aller fleste kommer i så fall til å kjøre bil