Gjennom valgkampen lovet Oslo Høyre at deres ideologiske kommersialisering av helsetjenestene ikke skulle gå utover ansattes lønn- og arbeidsvilkår. Nå byrådsleder, Eirik Lae Solberg, sa rett ut til NRK 17. august: «Vi kommer til å sørge for at ingen går ned i lønn eller får dårligere pensjonsvilkår

Arbeiderpartiet og LO sa at dette ikke var mulig og åpenbart valgflesk fra Høyre. Lae Solberg gikk høyt ut på banen og kalte kritikken fra fagforbundet for «skremselspropaganda.»

Men nå, kort tid etter at helsebyråd Saliba Andreas Korkunc har startet i jobben sier han noe helt annet.

Til VG sier helsebyråden: «Jeg kommer til å gjøre alt jeg kan for at de ansatte skal ha gode lønns- og arbeidsvilkår, og vi skal stille strenge krav til det. Nøyaktig hvordan er et juridisk spørsmål

Dette er ingen garanti. Løy Høyre gjennom hele valgkampen? For Korkunc kan ikke lenger gi samme garanti om lønnen til de ansatte.

Delta i OsloDebatten

Har du en mening? Send inn ditt debattinnlegg her. For at innlegg skal bli vurdert må de sendes inn med skjema.

Oslo-folk har mange meninger om byen sin, og Avisa Oslo ønsker å publisere flere personlige og originale innlegg som beriker samfunnsdebatten. Skriv fra hjertet, med et språk som et naturlig for deg, og ha gode budskap.

Vi mottar mange innlegg så beregn 1-3 dager for svar.

Et stort stykke valgflesk

Oslo Høyre og Korkunc skylder samtlige velgere en stor unnskyldning for å ha servert et så stort stykke valgflesk at de ville blitt stoppet i tollen for å ha oversteget kvoten på svenskegrensen.

Det er ikke noen overraskelse at Høyre liker å holde sensitive saker om partiets representanter og politikk skjult til etter at valgkampen er over. Det har satt seg et inntrykk av at Høyres leder skjulte sin egen enorme habilitetsskandale til etter valget, og 1.-kandidaten til Bergen Høyre ville unngå å ta standpunkt i saker for å slippe å «miste velgere.»

Da er det ikke særlig overraskende at Oslo Høyre stiller seg i rekken med resten av partiet, og er ikke åpne om en politikk som kan påvirke over 50.000 av Oslo kommune sine ansatte. For løftet deres har nemlig vært umulig hele tiden.

Når Oslo Høyre skal kommersialisere helsetjenester og putte pasienter på anbud, kan man ikke garantere at de private selskapene vil undertegne en tariffavtale. Mange ansatte kan for eksempel miste sin avtalefestede pensjon om Oslo Høyre fortsetter i sitt ideologiske blindspor.

Dere kødder med folks arbeidsplasser

Det er synd om partiet som skal styre Oslo er et parti som ikke kan stoles på. Det er selvfølgelig veldig flaut for det nye byrådet at man bare skal peke ut fire institusjoner som skal kommersialiseres for kommersialiseringens skyld. De gjør det uten å ha noen ryggdekning for at det gir et bedre tilbud eller sørger for flere varme hender i velferden.

Det som derimot er direkte provoserende er at man bestemmer seg for å utsette arbeidstakere for lønnskutt og dårligere vilkår, midt i en dyrtid. Jeg skjønner at en godt betalt byråd ikke merker inflasjonen og renteøkningen på kroppen, men det gjør Oslo sine arbeidstakere. Derfor lurer jeg på, hvorfor løy dere gjennom valgkampen?

Heldigvis gjelder fjellvettreglene også i politikken. Legg vekk de ideologiske skylappene og Ayn Rand-bøkene, dere kødder med folks arbeidsplasser.

Les flere kommentarer, debattinnlegg og Oslo-historier på Avisa Oslos debattside Oslodebatten

Les også

Skal folk orke å jobbe i eldreomsorgen? Det er det Oslo-valget handler om

Les også

Oslo-restauranten slår på krigstrommene og maner til strid