Det til tross for at Høyre/Venstre-byrådet på rekordtid har innfridd på mange av de viktigste sakene i byrådsplattformen: Slutt på lefling med elevens rett til fritt skolevalg, ja til at private og ideelle kan få lov til å drive barnehager, lavere skatt på å bo i egen bolig, et stort løft for grunnfinansieringen av skolene og rimeligere månedskort. For å nevne noe.

Sist ut er Arbeiderpartiets bystyremedlem Henrik Dahl Jacobsen i Avisa Oslo, men også hans partifeller Andreas Halse og Marthe Scharning Lund har vært høyt på banen i Aftenposten. Men det de omtaler som «løftebrudd» er jo rett og slett punkter hvor de enten er uenige i byrådets politikk, eller områder hvor de selv har kuttet i det budsjettforslaget nåværende byråd overtok fra Raymond Johansen & co.

Det gjelder for eksempel overføringer til bydelene.

Delta i OsloDebatten

Har du en mening? Send inn ditt debattinnlegg her. For at innlegg skal bli vurdert må de sendes inn med skjema.

Oslo-folk har mange meninger om byen sin, og Avisa Oslo ønsker å publisere flere personlige og originale innlegg som beriker samfunnsdebatten. Skriv fra hjertet med et tydelig språk, og ha gode budskap.

Vi mottar mange innlegg så beregn 1-3 dager for svar.

Dahl Jacobsen kritiserer oss for å ikke ha kuttet de kommunale avgiftene i vår tilleggsinnstilling. Da glemmer han at alle husholdninger i vårt budsjett får lettelser i sin økonomi, enten i form av lavere eiendomsskatt eller billigere månedskort – eller begge deler.

Når det gjelder poenget hans om sommerjobber for barn og unge står vi ved den samme ambisjonen som Dahl Jacobsens eget byråd har, og for barnehagene imøtekommer vi deres ønske om å kunne stå friere til å ta noe høyere kostpenger for å kunne gi barna fullverdige måltider.

Forebygging av ungdomskriminalitet er viktig for vårt byråd. Dahl Jacobsen har helt rett i at vi har foreslått en økning på 7,5 millioner kroner til dette formålet. 1,5 millioner av disse tas fra en lite brukt tilskuddspott til tiltak for likestilling og kvinnefrigjøring, ikke forebygging av vold og sosial kontroll mot kvinner slik han påstår.

Til gjengjeld økes potten «Tilskudd til kriminalitetsforebyggende tiltak i regi av frivillige og ideelle organisasjoner» tilsvarende.

Det er flott at Arbeiderpartiet har store ambisjoner for det nye styret i Oslo by. Jeg kan love at Høyre og Venstre har enda høyere ambisjoner, men vi tror at vi er betydelig bedre rustet til å føre borgerlig politikk enn forsmådde partier som tapte Oslo-valget.

Byrådet har som sagt allerede levert over all forventning på den korte tiden det har hatt politisk makt, men byrådserklæringen skal oppfylles over fire år – ikke over fem uker.

Som byrådsparti overlot Arbeiderpartiet skolepolitikken til SV, klimapolitikken til MDG og deler av den økonomiske politikken til Rødt. Velgerne ga heldigvis ikke disse partiene fornyet tillit, men det vil ta litt mer enn uker å rydde opp etter åtte års rot.

Tvil likevel ikke på at vi skal gjøre det!

Les flere kommentarer, debattinnlegg og Oslo-historier på Avisa Oslos debattside Oslodebatten

Les også

«Kortslutter» i minusgrader. Vi forventer raske svar fra Ruter

Les også

Når byer blir for reine

Les også

Områdene er for støyete for boliger. Kan de heller få idrettsanlegg?

Les også

En heseblesende fest, vel å merke for dem som har råd