Mange har fått med seg oppslag i media om at plastposene trolig blir dyrere fremover. Årsaken er at Handelens Miljøfonds medlemmer har bestemt seg for å betale mer i kontingent til fondet. Det gjør de for å redusere forbruket av plastposer, samtidig som det gjør fondet i stand til å støtte enda flere miljøprosjekter i årene som kommer.

Reaksjonene i kommentarfeltet er delte. Mange synes det er helt greit med dyrere plastposer, de bruker allerede handlenett eller posene om igjen og sparer penger på det. Andre mener dette er symbolpolitikk, og synes plastposene er praktiske og handlenettet vanskelig å huske. Atter andre synes det meste er dust, uansett hva de kommenterer.

Symbolpolitikk eller ei, faktum er at vi kan spare oss for utslippene fra over 5 000 tonn plast ved å nå målet vårt om å bruke 40 plastposer hver i året, i stedet for over 130 som vi bruker nå. Når posene blir dyrere, er det penger å spare også.

I en tid der alle utslipp teller og mange opplever press på økonomien, er redusert plastposeforbruk et enkelt grep for å leve smartere, billigere og grønnere – uten at det går utover livskvaliteten eller griper dramatisk inn i hverdagslivet. Det er ikke så dust, spør du meg!