I Avisa Oslo 14. januar skriver politisk redaktør Eirik Mosveen at «Aksjonsgruppen Manglerudtunnel nå» har innsett nederlaget om å få gjennomført prosjektet «E6 Oslo Øst», og foreslår i stedet en kortere tunnel mellom Ryen og Teisen.

Som nevnt i artikkelen er det snart 30 år siden Bryn Miljøforum presenterte forslag til en løsning for å få E6 i tunnel på strekningen Ryen-Teisen. Mosveens oppsummering av dette arbeidet fra 1995 og til i dag er riktig og godt skrevet, men det virker som det er ett poeng han overser og som må forklares;

«Aksjonsgruppen Manglerudtunnel nå», som også «Bryn Miljøforum» er en del av, innser at det vil ta lang tid å få lagt den kolossale trafikken (100 000 kjøretøy i døgnet) utenom boligområdene på nevnte strekning under jorden.

Vi kan ikke vente i nye 30 år!

I Statens Vegvesens utredninger fra 2018/2019 er det anslått at etter en eventuell gjennomføring av tunnelprosjektet E6 Oslo Øst, vil den resterende trafikken oppe i dagen på lokalveiene være ca. 30 000 i året.

Denne belastningen på lokalmiljøet er også betydelig, det overgår trafikkmengden med god margin på andre strekninger i Oslo hvor det også planlegges tiltak med tunnel/lokk.

Og dette er altså resttrafikken som ville bli igjen på lokalveinettet etter en utbygging av E6 Oslo Øst-prosjektet.

Det kjører i dag færre biler enn 30.000 både på Trondheimsveien, Østre Aker vei og Mosseveien!

Og dette er altså resttrafikken som ville bli igjen på lokalveinettet etter en utbygging av E6 Oslo Øst-prosjektet.

Vi kan ikke utsette beboerne for nye 30 år med grenseoverskridende støy- og luftforurensing i påvente av en eventuell løsning for E6 Oslo Øst. Den foreslåtte tunnel Ryen-Bryn-Teisen vil avhjelpe situasjonen der hvor bebyggelsen ligger nærmest E6.

Husk at denne Europaveien er hovedveien ut av- og inn til landet vårt.

Derfor har ikke Aksjonsgruppen Manglerudtunnel nå resignert i kampen for å bedre bomiljøet langs E6 hvor det bor om lag 40 000 mennesker, vi arbeider daglig for å overbevise beslutningstagere og politikere om viktigheten av å få til en forbedring.

Vi avslutter med å omskrive påstanden til Eirik Mosveen i artikkelen:

Gud skal vite at beboerne har fortjent bedre!

Les også

Manglerud, der ingen skulle tru at nokon kunne bu