Det har vært en betydelig politisk diskusjon om ungdomskriminalitet i Oslo den siste tiden, og hvis noen kjenner på kroppen at unge faller fra og havner i voldsspiralen, så er det oss her på Sagene. Både unge og eldre er vitne til at ungdommer faller fra, henger rundt og blir gitt opp av systemet.

Det er nå et faktum at bydel Sagene blir den eneste bydelen uten utekontakter. Hvis vi ikke engang prøver å møte de unge ute i gatene våre, sender politikerne et farlig signal.

Delta i OsloDebatten

Har du en mening om denne saken, eller et annet tema? Send inn ditt debattinnlegg her

Oslo-folk har mange meninger om byen sin, og Avisa Oslo ønsker å publisere flere personlige og originale innlegg som beriker samfunnsdebatten.

Må dele utekontakter

Når er det bydelsdirektøren i bydel Sagene skal begynne å prioritere oss unge i bydelen? De har nemlig inngått en avtale med bydel Grunerløkka om å dele utekontakter, men det er jo store problemer i begge bydelene med ungdomskriminalitet. Den har økt og folk merker det.

Jeg ville ikke skrevet dette leserinnlegget hvis det ikke var krise. Jeg tror at det beste for alle er at bydelene har sine egne utekontakter. Alle bydeler har sine egne problemer med rus og kriminalitet.

Dette vil bli en stor utfordring for utekontaktene, fordi det bor 50 000 på Sagene og 62 000 på Grunerløkka, og alle bydeler har sine utfordringer med rus eller kriminalitet.

Derfor må bydelsdirektøren spisse ørene sine og faktisk høre på oss. Når foreldrene er bekymret for hva barna gjør ute, må bydelen stille opp.

Alle vil føle seg enda tryggere, og jeg vil føle meg tryggere på Sagene når Sagene har sine egne utekontakter.

Ond sirkel av kriminalitet og frafall

Miljøarbeidere trengs i alle Oslo-skoler, men spesielt i Sagene bydel. Jeg tror at miljøarbeidere på de ulike skolene ville oppfordret elevene, som ikke dukker opp, til å faktisk komme på skolen. Barnevernet her på Sagene fungerer heller ikke og de tilpasser seg ikke til foreldrenes behov. Når skal bydelsdirektøren se at Sagene har store utfordringer når 37 prosent av alle videregående elever dropper ut av skolen?

Utekontakter fremmer inkludering og sosial rettferdighet ved å sørge for at alle, uavhengig av bakgrunn eller situasjon, får den nødvendige støtten de trenger. Alt i alt er utekontakter helt avgjørende for å sikre at hjelp og støtte når ut til de som trenger det mest.

Det er på tide at politikerne tar dette problemet på alvor og setter inn tiltak som faktisk når ut til de unge i våre lokalsamfunn. Vi må investere i forebyggende tiltak, styrke tilbudet til ungdommene og jobbe aktivt for å bryte den onde sirkelen av kriminalitet og frafall. Det er vårt ansvar å sikre en trygg og positiv fremtid for alle ungdommene våre, og det starter med å være til stede og lytte til dem hvor de er.

Les flere kommentarer, debattinnlegg og Oslo-historier på Avisa Oslos debattside Oslodebatten

Les også

Ungdom må få muligheten til å tjene ærlige penger

Les også

Hvor ble de voksne av? Hvem har ansvar her? 

Les også

Ingen «pornopenger» eller rike onkler

Les også

Ære eller ikke ære, det er ikke spørsmålet