Etter valget i 2015 ble Oslos innbyggere fortalt at et ambisiøst byråd skulle ta over styringen av byen, og «rydde opp» etter de borgerlige. Lovnader om store kutt i klimagassutslipp, et bilfritt sentrum, flere barnehageplasser og en styrket eldreomsorg. Åtte år senere sitter vi igjen med resultatet.

Byrådet Johansen har mislyktes med å oppfylle Oslos klimamål og de har økt billettprisen i kollektivtrafikken åtte år på rad. 39 av 44 skoleprosjekter i Oslo er kraftig forsinket og mange skoler har for stramme budsjetter til at de kan gi elevene den opplæringen de fortjener og har krav på. Rapporter bekrefter at omsorgstjenestene i Oslo er mangelfulle, og kvaliteten må opp både i helsehus, sykehjem og hjemmetjenesten. Byrådet evner ikke å styre Oslos store investeringer, og går på den ene milliardsprekken etter den andre.

Tiden er moden for at et blågrønt byråd tar over styringen av byen.

Oslo trenger nemlig sårt et byråd som fører en offensiv klima- og miljøpolitikk som fungerer for folk og bedrifter i hverdagen. Hvor helsetjenester, barnehager, skoler og barnevern styres på den måten som er best for folk, uavhengig av hvilken logo som blir stående på døra. Hvor sosialpolitikken er fordomsfri, og hvor alle tilbys et mangfold av tjenester av god kvalitet.

En slik politikk skapes bare når fløypartiene holdes på avstand. Oslo trenger mindre dogmatisme og mer løsningsorientert grønn politikk.

Da må vi ha et sterkt Venstre i byråd. Med Høyre alene risikerer du å få Fremskrittspartiet med på kjøpet. MDG på den andre siden har gjennom åtte år bevist at de ikke nøler med å gi makt til Rødt når de styrer byen.

Det sosialistiske byrådet med Rødts innflytelse har gradvis flyttet politikken mer og mer til venstre. Med Venstre i byråd holdes makta trygt plassert i det liberale sentrum.

Venstre vil prioritere en offensiv klima- og miljøpolitikk. De grønne valgene skal være de beste og de billigste, og vi vil derfor utvikle kollektivtilbudet samtidig som vi kutter kraftig i billettprisene. Vi vil hjelpe de sårbare gruppene i samfunnet og finne målrettede tiltak for å hjelpe de som trenger det mest.

Forbudet mot private barnehager må oppheves og rekommunaliseringen av gode private og ideelle sykehjem må stoppe. Fellesskapets midler skal brukes på den måten som gir best mulig tjenester for pengene.

Venstre ønsker også en grønnere byutviklingspolitikk. Vi vil ta vare på naturen og småhusbebyggelse med hager og trær. Venstre ønsker en skole som ikke styres av ideologiske skylapper, men som sikrer alle barn en god skolehverdag og like muligheter uavhengig av hvor de bor eller størrelsen på foreldrenes lommebok.

Les også

Den gode sykkelbyen trenger ikke kunstig intelligens