Luis Espinoza skriver i Oslodebatten at Høyres tiltak for å senke boligprisene ikke vil virke. Han mener det å øke og differensiere boligbyggingen er «et slag i ansiktet til førstegangskjøpere og alle andre som sliter med å skaffe seg et sted å bo.»

Espinoza mener også at raskere saksbehandling betyr færre krav til utbyggerne og «at det vil gå ut over bokvaliteten til alle som sliter i dagens boligmarked.» Høyre jobber hardt for å senke behandlingstiden hos Plan- og Bygningsetaten, men det betyr selvfølgelig ikke å hoppe over gjeldene lover og regler.

Espinoza hevder at ingen av mine forslag vil løse boligkrisen. Snodig når vi begge foreslår at kommunen skal være aktiv i kjøp av boliger for fremleie.

Les også

Et slag i ansiktet til førstegangskjøpere

Delta i OsloDebatten

Har du en mening om denne saken, eller et annet tema? Send inn ditt debattinnlegg her

Oslo-folk har mange meninger om byen sin, og Avisa Oslo ønsker å publisere flere personlige og originale innlegg som beriker samfunnsdebatten.

Forskjellen på Rødt og Høyre er soleklar – de vil kjøpe hele leiegårder som allerede er bygget. Høyre vil kjøpe enkeltleiligheter for å igangsette flere nye boligprosjekter. Rødts løsning binder opp enorme summer av fellesskapets midler for at kommunen skal bli en ennå større boligeier. Våre løsninger koster mindre, integrer kommunale leiligheter over hele byen og får i sum bygd betraktelig flere nye boliger.

Rødt vil at alle skal bo i store boliger og foreslår at kommunen skal sørge for «store nok boliger til en overkommelig pris for folk med vanlig inntekt.» Dette vil de finansiere med billige lån fra Husbanken og gratis tomter fra stat og kommune.

Det betyr at kommunen subsidierer boliger til noen få utvalgte. Hvem skal velge ut disse heldige?

Det finnes ordninger som ivaretar boliger til de som av forskjellige grunner behøver støtte. Det som er utfordringen, er å sørge for at flest mulig kan eie sin egen bolig.

Rødts Espinoza avslutter med: «Vi trenger ikke å ofre førstegangskjøpere eller andre grupper for å få løst boligkrisa.»

Men det er jo nettopp det Rødt gjør. Subsidierer noen få og ofrer de aller, aller fleste. Snakk om blodrødt slag i ansiktet på majoriteten av Oslo boligkjøpere.

Les flere kommentarer, debattinnlegg og Oslo-historier på Avisa Oslos debattside Oslodebatten

Les også

Dette er Oslos gylne sjanse. Så hva kan gå galt? Mye, dessverre

Les også

I Oslos beste veikryss ligger alt litt her og litt der

Les også

Slik kan 20 kvadratmeter gi rom for en fullverdig opplevelse av god bokvalitet

Les også

Uten ryggrad til å stå imot press fra utbyggere bygges det en by uten sjel