Etter fjorårets bystyrevalg hadde både beboere og næringsliv i Bogstadveien grunn til å være fornøyde. Det rødgrønne byrådets slappe og næringsfiendtlige politikk om å fjerne handlegatens parkeringsplasser langs trikkeskinnene om vinteren skulle justeres.

Høyre og Venstres løsning var å innføre parkeringsforbud kun om natten, så parkeringsplassene kunne brøytes for snø. De fleste virket å være fornøyde med dette kompromisset.

Hvorfor har vi da også denne vinteren fått sak på sak fra Bogstadveien, med trikker som står stille på grunn av parkerte biler?

Delta i OsloDebatten

Har du en mening om denne saken, eller et annet tema? Send inn ditt debattinnlegg her

Oslo-folk har mange meninger om byen sin, og Avisa Oslo ønsker å publisere flere personlige og originale innlegg som beriker samfunnsdebatten.

Fordi byrådet, med samferdselsbyråd Marit Vea i spissen, bare fulgte opp den første delen av planen. Det ble innført parkeringsforbud om natten, men det har ikke blitt satt inn skikkelige brøyteressurser.

Ta fredag 5. januar i år som eksempel.

På vei nedover Bogstadveien registrerte jeg flere trikker som sto bom stille. Det var flere dager siden siste store snøfall, men likevel var ikke de store brøytekantene mellom parkeringsplassene og fortauet fjernet. Ifølge byrådets plan skulle de vært fjernet for lengst.

Enhver bilfører er selvfølgelig ansvarlig for egne parkeringer, men de fleste som parkerer for langt ut hadde nok ikke gjort dette om brøytingen hadde vært bedre.

Samferdselsbyråd Marit Vea uttalte til Avisa Oslo mandag at prøveperioden ikke har fungert. Hun har helt rett. Brøytingen, som er hennes ansvar, har vært altfor dårlig.

I stedet for å gi Bymiljøetaten fullmakt til å fjerne parkeringsplasser burde de få beskjed om å brøyte bedre.

Samtidig er det egentlig ikke rart hun gir Bymiljøetaten lov til å fjerne parkeringsplasser – det er tross alt den enkleste løsningen. Den ansvarlige derimot, og eneste riktige, er å ta politisk ansvar for brøytingen og forholdet for bilistene. Når byrådet har innført parkeringsforbud om natten for å brøyte, har de vær så god å brøyte.

Les flere kommentarer, debattinnlegg og Oslo-historier på Avisa Oslos debattside Oslodebatten.

Les også

Skal snøen ligge på fortau, gangfelt og i sykkelfeltene til 17. mai?

Les også

Snøkaoset understreker at Oslos bilfiendtlige, politiske eksperiment er et nasjonalt anliggende

Les også

Det er skjønt når hele Oslo ser ut som en diger kake med marengs