Jeg var ikke i Fredrikstad og i Stjernehallen i dag, men jeg har vært der under evakuering og ulmebrann. Jeg har vært med på evakuering etter oppskyting av bluss inne på Jordal Amfi med påfølgende brannalarm, og jeg har vært på Hamar og irritert meg over utsatt periode, fordi folk kaster ting på isen.

Det gir meg en ekkel smak i munnen

Og jeg er med på å finansiere det. Fordi jeg er klansmedlem. Mine penger går med til å gjøre det mulig å sette opp supporterbuss. Mine penger gjør det enkelt for dem som kun drar på kamp for å lage kvalme og gjøre det. Det gir meg en ekkel smak i munnen.

Jeg synes det er flaut å komme fra Oslo og til kamp andre steder, for det går ut over så mange andre. Og jeg er frustrert over at dem som tør å si ifra om at enkelte må roe ned noen hakk, blir møtt med spydigheter og ukvemsord. Og jeg er flau over å stå sammen med de som gjør at andre velger å ta med barna sine og dra fra noe de kanskje hadde gledet seg til.

Jeg er ikke sånn. Jeg er en av dem som står på tribunen og roper, heier, klapper og buer. Og følger med på kampen. Det er derfor jeg er der. Jeg er en av de som (selvsagt miljøskada) plukker søppel på vei ut når brannalarmen går, og jeg kjøper lodd av breddelagene som selger lodd. Jeg drar på hockeykamper for å kose meg.

Jeg gruer meg til neste lørdagskamp

Medienes oppslag fra Stjernehallen i ettermiddag, gjør at jeg angrer på at jeg trykka «godkjenn» på den e-fakturaen for drøye ti dager siden. Medienes oppslag gjør at jeg gruer meg til neste lørdagskamp. Medienes oppslag gjør at jeg helst ikke vil fortelle at jeg faktisk er medlem. Likevel bretter jeg det nå ut for hele Internett.

Jeg tror og håper at andre som ser meg, vet at jeg ikke er «sånn», men straffen er at jeg blir «sånn», fordi det er slik det er å være en del av et kollektiv og et fellesskap.

Jeg håper ledelsen i Vålerenga Ishockey og Klanen nå går sammen og lager noen tydelige retningslinjer for vakthold og sikkerhet, kriterier til supporterbuss-kjøring og bedret sikkerhet underveis i matchene. Slik at det blir trygt, hyggelig og mulig for familier å ta med seg barn på en fantastisk spennende idrett.

Jeg vet at det er flere parter med på å skape opptøyer, men jeg er ikke den rette til å kritisere andre lags supportere, når det må gjøres en opprydding der jeg selv er medlem.

Det er én by og ett lag, men definitivt ikke en samlet supportergjeng.