Vi leverer fra oss stemmesedler på valgdagen etter måneder med hylekor, debatter og krangler fra partiene. Vi har tatt et valg rundt et partis program.

Resultat kommer og ikke ante du noe om at nettopp ditt parti samme natten satt i lukkede forhandlinger med partiet du aldri har vurdert å stemme på og kom frem til et samarbeid. Hjelpes.

Det betyr kompromisser, saker fra ulike partiprogram blandes sammen nettopp til en lapskaus.

Dette er helt håpløst for velgerne, som er sjefene til de folkevalgte. Prosessene må åpnes opp, de må ikke være hemmelige. Husker godt denne prosessen etter kommunevalget i Oslo. Må si jeg var veldig skuffet da jeg forsto at her er det hvem som kjenner hvem som gjelder.

Når 1 parti får et helt verv med kun 1 representant valgt inn og et annet som fikk 4 inn får et halvt er det noe som er spenna gærent.

Oslo valget i 2019 fikk Høyre flest stemmer, men kom ikke i posisjon. Det er det folk stemte frem og det som hadde vært en korrekt prosess. Nei da, AP solgte seg til MDG og SV kun for å beholde tittel og makt. Høyre prøvde seg på mdg de også, men der går vel grensen eller?

Folkens, dere må passe på, stille krav til folkevalgte om at det skal ikke forhandles frem avtaler som folk ikke er informert om før et valg. Dette må avklares tydelig i forkant.

I mine tanker ville det vært en bedre prosess om det faktisk ikke var slike avtaler mellom partiene, men kun i større saker. Hvert parti må slåss i de fire årene de er valgt inn for slitt program. Stå hardt på dette da det faktisk er det de lovet folket.

Vi kom inn i bystyre etter valget i 2019, i Oslo fikk vi inn 4 representanter. Hvor en valgte å forlate partiet dagene etter. Så vi satt da igjen med 3, noe som fikk utfall i disse berømte forhandlingene etter at valgresultatet er lagt frem.

Første bystyremøte kom vi oss gjennom, men jeg følte det gikk i en rasende fart fra ordførerens side. Det er faktisk mulig å legge inn forslag under selve møte også, hvordan skal man da få tid til å rekke en god vurdering? Dette er håpløst spør du meg og etter et år i bystyre forstår jeg nå at dette er taktikk.

Vi er på ingen måte et populært parti inne blant de andre etablerte partiene og dette merker jeg når vi kommer med forslag, merknader eller verbaler. Ingen stemmer uansett om det gjelder gratis bompenger i helgene eller at et hjem skal åpnes i julen for unge mennesker uten et bosted. Dette er også taktisk, tror jeg.

Spurte også flere partier om de ville støtte vårt private forslag som handlet om å få gjennom gratis bomring i helgene, men nei da. Selv FrP sa nei. Det skal sies at FrP støttet forslaget da det kom opp i bystyret.

Flere forslag har jeg spurt opposisjon om de ville være med på, som å fjerne skiltmyndigheten fra byrådet i sommer da de stengte gater som Bygdøy alle og virket nesten maniske en periode. Et annet forslag var å fjerne standplassgebyr eller endre navnet da dette ikke er korrekt og et tredje var å åpne et lavterskel tilbud i Oslo for de uten et bosted, spesielt gjennom julen. Svaret var nei fra samtlige, foruten KRF i sistnevnte sak.

Må si jeg blir overrasket, særlig over forslag som er enkle og handler om sårbare grupper. Hva er taktikken her? Natthjemmet sto tomt gjennom julen, bare for å nevne det. I forslaget var det også satt opp at et eget lite utvalg kunne gå gjennom slik at dette ble best mulig. En jobb jeg hadde gjort med glede.

Men jeg skal vise de at vi er folket og vi er det eneste partiet som faktisk lytter til våre velgere. Vi viker ikke og vi er ikke ute etter maktposisjoner. Hadde jeg vært det hadde jeg ikke latt FrP fått første årene som leder av et utvalg, da hadde jeg tatt det selv.

Hadde vel heller ikke delt partileder vervet, tror dette beviser mye. For meg er det viktig at vi beholder vår frihet og at folk får korrekt informasjon om hva som faktisk skjer og hvordan. Vi kan ikke lenger finne oss i dette taktiske spillet, vi må reise oss og si fra at nok er nok.