Det er sommer, og for oss uten hage er parker en fantastisk mulighet for å komme ut i solen og grille med venner. Mens pølsene steker på engangsgrillen og potetsalaten ligger i skyggen under en jakke, smører vi oss godt inn i solkrem så vi kan nyte sommersolen med god samvittighet. Det er deilig å føle solens varme på hele kroppen uten varme klær eller en litt klam bh i veien, og når man ligger på piknik-teppet glemmer man nesten tid og sted. Men mange av oss blir fort dratt ut av transen når vi hører små kommentarer eller får lange blikk.

Parken byr også på problemer for de av oss som velger å sole oss uten bikinitoppen, og det kan fort oppstå situasjoner hvor det å nyte sola i parken bare blir ubekvemt. Hvorfor skal man kjenne på skam i det offentlige rommet kun fordi man velger å vise en vanlig del av kroppen, en del som halvparten av befolkningen allerede kan vise uten problem? En bikinitopp burde ikke være obligatorisk for å unngå upassende kommentarer eller blikk fra fremmede mennesker.

Er et par bryster virkelig så fremmede i 2021?

Etter mange år hvor vi har skjult kroppene våre, er det en befrielse å ta kroppen sin tilbake. Bryster er noe de fleste har, og de kommer i alle fasonger, farger og størrelser. Likevel er det ikke alle av oss som kan ta av t-skjorten uten at det skaper reaksjoner. Vi må slutte med tanken om at pupper til enhver tid er noe seksuelt og begynne å tenke på individets rett til å være i det offentlige rommet som de er - uansett kropp.

Det å kunne sole seg i det offentlige rommet betyr ikke bare å ta makten tilbake over egen kropp og å frigjøre seg fra en konstant seksualisering fra samfunnet rundt oss - det betyr en endring i måten vi ser på hverandre og de forventninger vi har til menneskekroppen. Ved å utelukke visse kropper fra parken går vi også glipp av mangfoldet mennesket har å by på. Det er ikke bare befriende å ta kroppen tilbake- det er også sunt, både for individet og for samfunnet. Parken skal ha plass til alle, og ingen burde skjule seg hvis de ønsker å ta en pils med venner og nyte sola til det fulle.

Så her kommer årets sommeroppfordring fra oss: La pupp være pupp! La oss nyte solen og det gode selskapet rundt oss som vi er. Og samtidig; la deg inspirere, nyt mangfoldet og motet til de som tar kroppene sine tilbake!

La oss sammen gjøre 2021 til året hvor man kan sole seg toppløs uavhengig av kjønn og kroppsfasong, og rett og slett kunne være seg selv i det offentlige rom. Med dette ser vi frem til en sommer fylt med park, pils og pupper.