Byrådsleder Eirik Lae Solberg har fått mye kjeft for løftet om en idrettshall på Ekeberg-sletta. Det finnes imidlertid et annet Ekeberg-løfte, som er mindre kjent, men som er viktig for dem det gjelder.

I høst, før Lae Solberg ble valgt til byrådsleder, pekte han helt riktig på de krevende forholdene for folk som sykler fra Ekeberg til sentrum og tilbake. Det ville han gjøre noe med, og med god grunn: Strekningen mellom den gamle sjømannsskolen og dildo-nissen (Kongsveien) er trafikkfarlig både for fotgjengere og syklister.

Veibanen er smal og hullete, fortauet er trangt, og hver dag er en livsutfordrende prøvelse for syklister, enten de velger veibanen eller fortauet.

Delta i OsloDebatten

Har du en mening om denne saken, eller et annet tema? Send inn ditt debattinnlegg her

Oslo-folk har mange meninger om byen sin, og Avisa Oslo ønsker å publisere flere personlige og originale innlegg som beriker samfunnsdebatten.

Jeg er en av disse syklistene, og jeg er enig med Lae Solberg i at dette strekket er overmodent å gjøre noe med.

Ikke minst fordi jeg stadig tenker på at alle vi som sykler til jobb bidrar til at byrådsleder Eirik Lae Solberg og Oslo kommune hvert år mottar milliarder av kroner.

Staten belønner nemlig raust de bykommunene i Norge som greier å holde veksten i personbiltrafikken nede. Oslo er en av dem – og vi som sykler framfor å kjøre bil bidrar til at kommunen får penger de ellers ikke ville fått.

Her er et forslag til hvordan Lae Solberg kan bruke noen av disse sykkelpengene, og oppfylle sitt andre Ekeberg-løfte: Steng strekket mellom dildo-nissen og den gamle sjømannsskolen for personbiltrafikk og varebiler (slik den er i dag i rushtiden), og gjør om de usle breddemeterne til en raus gang- og sykkelvei, som en naturlig fortsettelse av Middelalderparken opp til Ekebergparken.

Slik kan byrådslederen regne det andre Ekeberg-løftet sitt for oppfylt.

Les flere kommentarer, debattinnlegg og Oslo-historier på Avisa Oslos debattside Oslodebatten.

Les også

Skal snøen ligge på fortau, gangfelt og i sykkelfeltene til 17. mai?

Les også

Det er skjønt når hele Oslo ser ut som en diger kake med marengs

Les også

Noen hjelp fra Ruter kan ikke Marit Vea regne med. For de er hjemme alene