Byrådet har besluttet å senke prisen for månedskort for barn og unge i et år som en prøveordning. Dette er flott, men studentene burde også fått vært med i denne prøveordningen.

Det siste året har prisene i samfunnet økt ekstremt, og mange studenter har fått det ekstra tøft økonomisk. Oslostudentene sliter fra før av med lav studiestøtte og skyhøye leiepriser i Oslo. De hadde fortjent å få være med i prøveprosjektet.

Byrådet har hatt et ønske om at flere skal la bilen stå, og ført politikk for å nå det målet. Men hva med de som ikke har noe annet valg enn å velge kollektivt? Hvor er politikken for å gjøre det lettere og bedre økonomisk for denne gruppen?

Månedsprisen for studenter er på over 500 kr, dette er for mye. Studentene er en av gruppene som bruker kollektivtransporten mest og er avhengige av den for å komme seg rundt.

Mange av studentene i Oslo er nødt til å bruke hele det månedlige stipendet sitt til leie, og for flere vil det ikke engang dekke leiekostnadene.

Stipendet man får en gang i måneden har det siste året vært på 9403kr i de ordinære månedene. Leiemarkedsundersøkelsen gjennomført av SSB i 2020 viser at gjennomsnittpris for 1 roms i Oslo var 8750 kr.

Undersøkelsen fra 2020 tar ikke med seg de økte prisene vi har hatt det siste året, og gjennomsnittspris er nok enda høyere nå.

Dette viser at studiestøtten Oslostudenten vil for mange gå primært til å betale husleie. Det er ikke nok til å kunne leve et godt liv som Oslostudent.

Om Oslo skal være en god studentby må det gjøres mer for å ivareta studentene. Oslostudentene fortjener mer fokus, tiltak og støtte fra byrådet.