Private treningsrom, også kjent som mikrogym, er et konsept med en enkel ide: Du skal kunne trene alene eller sammen med venner i ditt eget private rom. Disse treningslokalene er ofte mindre og med bare ett eller to rom. Konseptet har blitt populært internasjonalt og de private treningsrommene etableres i mindre lokaler og derfor nærmere der folk bor.

Skal oppfylle alle regler

Vi ønsker å oppklare den siste tids omtale. Summit jobber for og skal oppfylle alle regler og forskriftskrav. Samtidig synes vi fokus bør være på noe som er mye viktigere og som kan spare samfunnet for store kostnader: Hvordan kan vi holde folk i aktivitet og tilrettelegge for enkle treningsformer som bidrar til bedre helse og redusert sykefravær? Vi tror at nyutviklede konsepter og treningsformer gir et viktig bidrag og bør løftes frem og støttes av politikere og byråkratiet.

Bør vi da fokusere mer på hvordan vi skal øke treningsmengden og forbedre helsen, og mindre på hva teknisk forskrift sier om bruk av lokaler?

Summit leier lokaler fra ulike utleiere for å tilby mikrogym. Oslo Plan og bygningsetaten (PBE) har den siste tiden sendt en lang rekke brev med krav og pålegg til utleierne og Summit om at det må søkes om å bruke lokalene. PBE har et viktig samfunnsoppdrag og skal passe på byggesaker og bruk i bygninger. Overholdelse av regler er viktig for oss og vi forstår og respekterer deres rolle og betydningen av deres arbeid. Vi samarbeider tett med utleiere for å sikre at alle søknader blir behandlet korrekt.

Delta i OsloDebatten

Har du en mening om denne saken, eller et annet tema? Send inn ditt debattinnlegg her

Oslo-folk har mange meninger om byen sin, og Avisa Oslo ønsker å publisere flere personlige og originale innlegg som beriker samfunnsdebatten.

Dørstokkmila skal fjernes

Flere av lokalene er nå godkjent, og det er sendt inn søknad for resten av lokalene eller det sendes ila. kort tid. Summit konsentrerer seg primært om trening, og ikke eiendomsutvikling. Vår oppgave og visjon er å gjøre trening mer tilgjengelig. Vi tror at nærhet og fokus fører til mer effektiv trening. Dørstokkmila skal fjernes.

Vi tror også at uforstyrret trening gir bedre resultater. Denne målsetningen, kombinert med stor etterspørsel, betyr at det er behov for mange mikrogym. Dette innebærer at vi, i samarbeid med utleiere, må håndtere bruksendringer. Men det er ikke bare enkelt, spesielt når aktører som Summit nærmest omtales som kriminelle og med masse lovbrudd på rullebladet.

Summit ble i sin tid grunnlagt av fysioterapeuter med et ønske om å tilby et tilpasset treningskonsept for pasientene. Vårt hovedfokus har alltid vært å bidra til forbedring av folkehelse og forebygge plager og helseproblemer, men den siste tiden har det vært mer fokus på å håndtere søknader til PBE. Selv om PBE har et viktig samfunnsoppdrag vil vi alltid mene at bedring av folkehelsen bør komme først. For å oppnå dette er det viktig å forenkle og tilgjengeliggjøre trening.

Les flere kommentarer, debattinnlegg og Oslo-historier på Avisa Oslos debattside Oslodebatten

Les også

Jeg liker ikke kulturen med «hemmelig politi», straff, og naboer som tar bilder

Les også

«Når man bor midt i selveste gryta, bør man ikke da forvente lyd og liv?»

Les også

Hvem skal få Rødts subsidierte boliger?

Les også

Oslo, jeg gir deg ti av ti!