Det er skikkelig tungvint at man ikke lengre kan ta 13- eller 19-trikken til og fra Nordstrand.

På grunn av oppgradering av trikkeskinnene blir du nødt til å bytte fra trikk, til buss og så til trikk igjen. Dette er en klønete løsning! Nå for tiden tar enda flere 74-bussen for å slippe alle byttene, og dette fører naturlig nok til at bussene blir overfylte. Da bør 74-bussen også få flere avganger.

Delta i OsloDebatten

Har du en mening? Send inn ditt debattinnlegg her. For at innlegg skal bli vurdert må de sendes inn med skjema.

Oslo-folk har mange meninger om byen sin, og Avisa Oslo ønsker å publisere flere personlige og originale innlegg som beriker samfunnsdebatten. Skriv fra hjertet med et tydelig språk, og ha gode budskap.

Vi mottar mange innlegg så beregn 1-3 dager for svar.

Den ineffektive ordningen gjør at bussene er stappa, og folk står som sild i tønne. Dette er ikke noen behagelig situasjon, spesielt tidlig på morgenen idet mange skal på jobb og skole. Oppgraderingen av infrastrukturen er ferdig tidligst juni 2024, melder Ruter.

Vi som bor på Nordstrand har derfor mange ubehagelige bussturer i vente.


Problemet er ikke bare at det er liten plass på bussen, men noen ganger får du ikke plass i det hele tatt. Ved mer enn ett tilfelle har bussen kjørt fra meg fordi den har vært full av folk.

Vi som sto igjen på busstoppet fikk ikke noen annen beskjed av bussjåføren enn å vente på neste buss. Når den neste bussen endelig kom var den nokså full den også, som gjorde at vi måtte kjempe oss på bussen. Etter en ubehagelig busstur, hvor jeg sto klemt mellom folk med sekker på ryggen, kom jeg meg endelig på skolen.

Jeg kom for sent som følge av å ikke få plass på den første bussen min og fikk derfor anmerkning fra læreren.


Noen vil si at løsningen på problemet er å ta en tidligere buss, men det er ikke alltid svaret når nesten alle bussene i rushtiden er overbelastet med folk. Det har altså ikke så mye å si om du tar bussen før eller etter den du egentlig hadde tenkt deg. 74-bussen sin rute er en strekning som trenger flere avganger for å kunne frakte oss alle til jobb og skole.

Skoleveien min som før besto av en rolig trikketur der jeg kunne se ut og beundre Oslo by, er over. Nå må jeg kjempe for plass på bussen. Jeg ønsker ikke å komme opp i makspuls før matteprøven en onsdags morgen, men det blir vanskelig når bussen ikke har nok kapasitet.

For å unngå unødvendig styr som dette, mener jeg det må tas grep og sørge for flere avganger av 74-bussen i døgnet – og det må skje fort!

Les flere kommentarer, debattinnlegg og Oslo-historier på Avisa Oslos debattside Oslodebatten.

Les også

I dag er det helt kaotisk og farlig, men den enkle og billige løsningen vil gjøre det bedre

Les også

Sjåførene har stilt opp på en lojal måte og gjort sitt aller beste

Slik kan byrådslederen løse det andre Ekeberg-løftet sitt