– Politiet er til stede med en del ressurser ved Israels ambassade, etter at det har samlet seg en del mennesker i en akutt demonstrasjon.

Det skriver operasjonsleder Bjørn Gunnar Nysæter til pressen tirsdag kveld, like før midnatt.

Politiet har kontroll på situasjonen, opplyser han videre.

Parkveien ble deretter sperret mellom Litteraturhuset og Henrik Ibsens gate.

"Steng ambassaden", "Israel er terrorister" og "fri Palestina", roper demonstranter, ifølge AOs reporter på stedet.

– Det har utviklet seg en akutt demo som ikke var varslet. Det startet med fem personer, og så har det bygget seg på, og nå er det en ganske stor mengde. Da de ble flere drev vi de tilbake til krysset Parkveien/Wergelandsveien, og så står de bak et gjerde der, sier innsatsleder Svein Arild Jørundland til Nettavisen.

Demonstrasjonen skal ha blitt avsluttet like etter klokken 00.30, og ifølge en av forsangerne under demonstrasjonen skal de møtes igjen onsdag morgen.

På stedet var det et tosifret antall politibiler. Politiet er utrustet med hjelmer og skjold, skriver TV 2.

Ifølge NRK anslår politiet at det har vært rundt 50 personer som har deltatt i demonstrasjonen. Ifølge Avisa Oslos reporter på stedet kom det stadig flere til stedet.

– Det er en del høye rop og enkelte deltakere fremstår noe aggressive. Men det har ikke vært noe som har medført noen konfrontasjon mellom politiet og demonstrantene, sier operasjonsleder Bjørn Gunnar Nysæter til NRK tirsdag kveld.

Les også

Da Mina kom på jobb, var døren låst. Først da skjønte hun at utestedet var stengt for godt

Les også

Bo her, eller flytte til et «hvitere område?»