Turist i egen by, et årlig arrangement som gir Oslos innbyggere muligheten til å utforske byens mange kulturtilbud gratis, er avlyst i år.

– Grunnet ulike årsaker har vi dessverre besluttet at det ikke blir Turist i egen by i år, skriver de på Facebook.

Når Avisa Oslo tar kontakt, får vi en forklaring på hvorfor det populære tilbudet avlyses i år.

– Vi søkte profileringsmidler av Oslo kommune, og fikk søknaden godkjent først 25.03.2024, dermed ble det for kort tid til å planlegge dette i år, sier leder for samfunns- og myndighetskontakt i Visit Oslo, Thea Gunnes.

Gjennom Turist i egen by kan man utforske ulike kulturtilbud i Oslo. Arrangementet er et samarbeid mellom VisitOslo og Ruter, og det er mange museer og attraksjoner som åpner dørene i forbindelse med denne dagen.

For å delta på Turist i egen by trenger du et Turist i egen by-pass. Da får man reise gratis på offentlig transport for å kunne besøke museene og få rabatterte tilbudene hos flere av byens restauranter.

Arrangerer neste år

Overfor Avisa Oslo forklarer Gunnes at det var et ønske både fra Oslo Pass' styringsgruppe, aktørene som eier passet, blant annet museene og Ruter, og innbyggerne at det skulle bli arrangert dette.

– Én av grunnene til at det ikke er ønskelig å kjøre det til høsten er rett og slett at det er så mye som skjer i den flotte byen vår på kulturfronten til høsten, Oslo-kalenderen er fullspekket av flotte arrangementer, sier hun til Avisa Oslo.

Gunnes i VisitOslo sier at de er i gang med å planlegge Turist i egen by, og det er garantert at det blir i april neste år.

LES OGSÅ: