Siden tirsdag har innbyggere på Klemetsrud, Mortensrud, Prinsdal, Holmlia og Hvervenbukta kunnet oppleve at det kommer brunt vann i springen.

– Årsaken er vedlikeholdsarbeid på kommunale vannledninger. Dette vil normalisere seg i løpet av fredag. Det er ikke farlig å drikke vannet. Utsett klesvask til vannet er klart, melder Vann- og avløpsetaten i en driftsmelding.

Vest i Oslo, ved Røa og Hovseter, kan innbyggerne oppleve at det følger med små partikler i drikkevannet når det renner fra springen.

Slik forklarer etaten dette:

– Tiltak på ledningsnettet har gitt endret vannstrøm i rørene, og ført til at det løsner litt belegg fra innsiden av vannrørene. Dette vil sannsynligvis normalisere seg i løpet av fredag. Det er ikke farlig å drikke vannet.

Råd ved brunt vann

  • Vannet kan være mer eller mindre brunt etter at det har vært stengt hos deg eller i nærheten av deg.
  • Åpne en kran med kaldt vann og la vannet renne til det er klart. Bruk helst vannkranen som er nærmest vanninntaket til boligen og skru av eventuell sil på tuppen av kranen.
  • Hvis vannet ikke er klart etter at du har latt det renne i en time bør du kontakte Vann- og avløpsetaten.
  • Ved mye partikler i vannet bør du unngå å trekke ned i toalettet. Årsaken er at du da kan få partikler/grums i toalettsisternen og dette kan føre til at toalettet blir stående å renne kontinuerlig. Du kan bruke toalettet ved å skylle ned med vann fra bøtter.
  • Ved brunt vann er det lurt å unngå å tappe varmt vann for å hindre grums til varmtvannstanken.
  • Utsett lys klesvask til vannet er klart igjen. Hvis du er uheldig og får brunfarge på klesvasken, anbefaler vi at du holder klærne våte til du får vasket dem i rent og klart vann. Tørker klærne, kan de misfarges.
  • Det er ikke farlig å drikke vannet eller bruke det i matlaging.

Kilde: Vann- og avløpsetaten.

AVISA OSLO AVSLØRER:
På innsiden av Oslos råeste og hippeste frisørsalonger Gevir: – Vi ble pålagt å ta sponskunder, men vi jobbet gratis