Det er meldt om flere skader etter uværet i Oslo den siste uken.

Tryg Forsikring opplyser onsdag kveld at de har fått inn meldinger om 55 skader i Oslo. Dette tilsvarer en estimert skadekostnader til seks millioner kroner.

Totalt har Tryg Forsikring fått inn 173 skader, og verdier som tilsvarer verdier på 17 millioner kroner.

Gjensidige sier at de hittil har mottatt 76 skademeldinger etter regnværet i Oslo i helgen.

– I tillegg har vi mottatt et tilsvarende antall fra nabokommunene i Asker, Bærum, Follo og Romerike. Antallet vil stige noe, men det ser ut til at skadeomfanget har vært mindre enn vi fryktet, sier Christian Haraldsen, kommunikasjonssjef hos Gjensidige.

Han sier at det i all hovedsak er ulike former for vanninntrengning, og i de fleste tilfeller vil det bety vann i kjeller.

– Vi kjenner så langt ikke til store skader, og tror at de fleste skadene er beskjedne. Kostnadsanslag har vi dessverre ikke så kort tid etter uværet, sier han til Avisa Oslo.

If Skadeforsikring har fått inn 25 skademeldinger i Oslo.

– Ikke oppbevarer minner i kjellerboden

– Skademeldingene vi har mottatt er en blanding av vann i kjeller og vanninntrenging av tak, sier Sigmund Clementz, kommunikasjonssjef i If.

Han sier at i noen tilfeller har det vært omfattende skader i kjeller. En del borettslag har fått vann inn i kjeller.

– Det har vært uinnredet kjeller. Det er enkelt å tørke og fikse, sier han til Avisa Oslo.

Han sier likevel at man må være klar over hva man oppbevarer i boden.

– Hvis du har for eksempel har harddisker med bilder på eller gamledags fotoalbum i kjeller, kan disse bli ødelagt. Viktig å tenke på hva man oppbevarer i kjeller. Økonomiske tap kan vi dekke, men minner er vanskelig å få tilbake, sier han.