Jeg spiller på Klemetsruds A-lag og var en av forkjemperne for å få flytta kampen tilbake til Mortensrud. Både spillergruppa til Holmlia Sportsklubb - Fotball og Klemetsrud IL, i tillegg til et helt lokalsamfunn var enige: Vi ville klare å ha kontroll hvis noe skulle skje.

Jeg ser at enkelte argumenterer for at kampen allikevel burde blitt spilt på nøytral bane, og at politiets vurderinger var riktige.

Det skjedde ting blant tilskuerne som ikke skulle skjedd. Jeg skal prøve å forklare hvorfor jeg fortsatt mener det var riktig å ha kampen på Mortensrud.

Fokuset burde vært på en vellykket fotballkamp

Alle tilstede vil kunne si at media igjen har blåst saken ut av proporsjoner. Mange som var tilstede fikk ikke en gang med seg det som skjedde. Som den fjerde statsmakt er avisene nødt til å få med nyansene. I stedet for å lage skandaleoverskrifter, så burde fokuset vært på en vellykket fotballkamp som samlet en hel bydel.

Når vi argumenterte for å ha kampen på Mortensrud, så mente vi på ingen måte at dette ville være smertefritt. Vi mente på ingen måte at dette ikke ville by på utfordringer. Vi mente på ingen måte at vi ikke kunne bli satt i krevende situasjoner.

Den største risikoen var knytta til nettopp det som skjedde, altså at ungdommer havnet i håndgemeng. Dette var politiet klar over at kunne skje, og det er også grunnen til at politiet hadde meldt at de ville stille mannsterke. Det var grunnen til at politiet ikke ville la kampen gå uten deres tilstedeværelse. Det var også grunnen til at Klemetsrud hadde sagt at de ville ha i hvert fall 50 frivillige, og NFF skulle også stille med trygghetsverter.

Alle disse tiltakene forteller oss at vi visste at det potensielt vil kunne oppstå uheldige situasjoner. Det vi derimot var trygge på, og som også har vært argumentet vårt for å få spilt kampen på Mortensrud, var at uansett hva som skulle skje under kampen eller på sidelinja - så skulle vi ha kontroll på det. Vi skulle sørge for at sikkerheten ble ivaretatt og vi skulle sørge for at situasjonen ikke eskalerte. Det ble håndgemeng, men jeg mener vi lykkes med å ha relativt god kontroll på alt som skjedde.

Da Sian kom til Mortensrud i 2020, så var det ikke fordi man mente at absolutt ingen vil lage kaos. Det var vel vitende om at det mest sannsynlig ville skje, og det ville blitt håndtert. Dem gangen ble egg og tomater kastet, men man klarte å ivareta sikkerheten.

På samme måte, vi forventa at ting skulle skje under kampen, men var også sikre på at vi ville ha kontroll uansett hva som skjedde.

Les også

Fotballfesten vår ble forsøkt flyttet. Men koranbrennere får holde markering

Bydelen står sterkere sammen nå

Vi tok eierskap til eget område, vi valgte å stå i det, uansett hva vi møtte på, og det viser vi at vi ikke lar andre sette premissene for hvordan ting skal være i vår bydel. Vi hadde frivillige fra hele bydelen og vi viste igjen hvilket samhold og fellesskap vi har i vår bydel. Når området krever det, så stiller vi mannsterke opp og bidrar. Vi lar ingen destruktive krefter sette føringer for oss, om det så er Sian eller andre aktører. Vi dro fra kampen med en god følelse.

Oppimot 1000 tilskuere fra bydelen, innmarsj med begge lag og barn, en god match med høy kvalitet, tilskuere som skapte god stemning og en felles takk fra begge lag etter kamp. Vi skal være stolte av dette.

I stedet for å ha kampen på Strømmen bak lukka dører og lure på hva som hadde skjedd om kampen ble spilt på Mortensrud, så har vi nå spilt kampen, fått til folkefesten vi alle prata om, og også møtt noen få utfordringer med strak rygg. Dette stiller bydelen vår mye sterkere i møte med fremtidige utfordringer.

Takk til Holmlia sitt A-lag, takk til politiet, takk til trygghetsverter fra NFF og en stor takk til alle frivillige. Mest av alt, takk til tilskuerne som kom og skapte god stemning.

Innlegget ble først publisert på Mudassar Mehmoods Facebook.

Les flere kommentarer, debattinnlegg og Oslo-historier på Avisa Oslos debattside Oslodebatten

Les også

«Vis hensyn, barn leker» Hvor?

Les også

Ropet på etnisitet er blitt elefanten i rommet

Les også

Blant enkelte i Høyre oppfattes MDG å stå i ledtog med Satan personlig

Les også

Ruter svarer: Ble for dyrt å drifte