– Da jeg kom over Clubhouse var jeg veldig skeptisk. Jeg tenkte «hva er det her for noe?», men så kom jeg inn, og så raskt at det var en veldig fin arena og plattform for å bygge samhold, og å ha gode samtaler med folk man kjenner og ikke kjenner, sier Jamshid Rashidi (35).

Han er medgrunnlegger av det Oslo-baserte produksjonsselskapet Look North Studio, som blant annet står bak podkasten «På Ekte». Rashidi har brukt Clubhouse siden desember, og er godt kjent med plattformen.

Kort fortalt er Clubhouse et sosialt medium der brukere kan opprette og delta i forskjellige rom, som benyttes til lydsamtaler. Du kan opprette private rom for deg og vennene dine, som kan brukes til å snakke sammen, eller offentlige rom der hvem som helst kan bli med i rommet. Personen som starter rommet, bestemmer hvem som får snakke og når.

Virtuell klubbkveld

Rashidi forteller at plattformen kan brukes til mye forskjellig, blant annet nettverking, samtaler og foredrag.

– Hvis du ikke liker det de snakker om i ett rom, kan du hoppe til et annet. Det er på en måte en levende podkast der alle kan delta, så bygger man et kontaktnettverk underveis.

Selv har han jobbet med et konsept han kaller «Club Karantene», som går ut på å skape en virtuell klubbkveld på fredager.

– På fredager åpner vi et rom der vi spiller forskjellig musikk, både gamle og nye sanger, og sanger som ikke er sluppet ennå. Vi har hatt en testkveld, og en ordentlig kveld, og var oppe i cirka 250 deltakere på det første ordentlige forsøket.

– Kommer til å fortsette å vokse

Det er imidlertid ikke alle som kan benytte seg av Clubhouse for øyeblikket. For det første er appen kun tilgjengelig i App Store, altså må du ha en iPhone for å laste den ned. Dessuten må man få en invitasjon fra en eksisterende bruker, for å kunne opprette en konto.

For øyeblikket får imidlertid alle nye brukere to invitasjoner de kan gi til hvem som helst, noe som åpner for eksponentiell vekst i antall brukere. Rashidi er ikke i tvil om at plattformen er kommet for å bli.

– Jeg tror det har tatt av allerede, og at det bare kommer til å fortsette å vokse. Det er en god plass å brande seg på, eller bare ønsker å bygge relasjoner og få venner. Det er avhengig av hva du bruker det til, sier han, og legger til:

– Noen ganger setter jeg det litt på spissen. Jeg kaller det heroin-appen, for når du først kommer inn, så går du ikke ut.