Klokka 18.45 lørdag 6. mai opplyste Oslo-politiet at de etterforsket et mistenkelig dødsfall på Frogner. De visste på dette tidspunktet ikke om dødsfallet var som følge av en kriminell handling, eller om det hadde en naturlig dødsårsak.

Dette er fortsatt ukjent:

– Det er ikke påvist noen sikker dødsårsak i de foreløpige undersøkelsene av avdøde. Det vil ytterligere undersøkelser måtte avklare, sier politiadvokat Inga Porsmo til Avisa Oslo onsdag 10. mai.

Funnet av den døde personen ble gjort i en leilighet på Bygdøy allé på Frogner, og politiet ble varslet om hendelsen via akuttmedisinsk kommunikasjonssentral. Samme dag uttalte politiet at holdepunkter på stedet gjorde at politiet siktet to personer for å ha hensatt en person i hjelpeløs tilstand.

Fortsatt to siktet i saken

Den omkomne er en kvinne i 40-åra, opprinnelig fra Troms.

– Politiet foretar fortsatt innledende undersøkelser i saken. To personer har fortsatt status som siktet for å ha hensatt en person i hjelpeløs tilstand. Begge de siktede i saken er avhørt av politiet. Begge ble løslatt i løpet av helgen idet politiet vurderte det slik at ikke forelå noen konkret fare for bevisforspillelse eller andre grunner til varetektsfengsling, sier Porsmo til AO.

Politiet skal foreta ytterligere undersøkelser i saken fremover, blant annet flere avhør og undersøkelse av elektroniske spor.

– Så vil den videre etterforskingen måtte avklare om mistanken mot de to siktede svekkes eller styrkes, skriver politiadvokaten i e-posten.

Det er ikke noen familiær relasjon mellom avdøde og de siktede, forteller hun:

– Utover dette ønsker ikke politiet å kommentere eventuell relasjon ytterligere idet dette er en del av etterforskingen i saken. Det samme gjelder nærmere informasjon om hvem de siktede er.