Oslo brann- og redningsetat (OBRE) forteller til Akersposten at utslippet kom fra kommunens egen skoletomt, som nylig ble kjøpt for 670 millioner kroner. Dette skal bli en barne- og ungdomsskole i 2028.

Willy Bjørndal bor på Skøyen og oppdaget utslippet på søndag. Torsdag så han døde fisk der hvor elva går oppe i dagen ved Karenslyst allé.

Allerede søndag varslet han til kommunen via vann- og avløpsetatens alarmtelefon.

– Det er synd å se fisken, sier Bjørndal til Avisa Oslo i den opprinnelige saken.

Akersposten skriver at de første utslippene ble registrert 5. februar og brannvesenet fikk rekvirert en separator for å stanse mer forurensning.

De vurderer nå akuttfasen som avsluttet.

– I forbindelse med grunnundersøkelser i Nedre Skøyen vei 24-26, ble en nedgravd tank med diesel dessverre skadet tidlig i februar. Tanken rommet om lag 25 kubikkmeter diesel, og av dette gikk om lag 12 kubikkmeter ut i grunnen rundt selve tanken, forklarer Nicklas Helgstrand, beredskapsrådgiver ved Oslo brann- og redningsetat til Akersposten.

Han legger til at tanken har nå blitt fjernet sammen med en betydelig andel av utslippet fra gropen med tett leire der tanken var.

– Noe diesel fant veien gjennom dreneringsrør frem til en kum nord for Nedre Skøyen vei 26, der forurensningen ble fraktet med drensvann ut i Hoffselva og festet seg til snø og is.