I Gamle Oslo det registrert 1039 lovbrudd og i Oslo sentrum er det registrert 841, skriver Aftenposten.

– Et tydelig særtrekk innad i GDE Sentrum, er at det i området Oslo sentrum, er en større andel jenter som er registrert som mistenkt for vinningskriminalitet, særlig i den yngste aldersgruppen (10–14) og særlig for butikktyveri, heter det i rapporten.

Ellers ligner kjønnsfordelingen bildet en ser for Oslo som helhet, med flest registrert mistenkte gutter og unge menn, skriver forfatterne.

Et annet særtrekk som trekkes frem er at Oslo sentrum og bydelen Gamle Oslo ikke følger den ellers gjennomgående trenden i Oslo kommune, med et nedadgående antall registrerte narkotikalovbrudd,

I de vestlige bydelene Ullern, Nordre Aker og Vestre Aker var det under 200 saker. Oslo kommune og Oslo-politiet skriver i Salto-rapporten for 2022 at byen er delt.

Antallet unge under 22 år som begår gjentatt alvorlig kriminalitet fortsetter å falle, i fjor var det 114 i denne gruppen. Det er 60 færre en gjennomsnittet for de tre årene før pandemien.

En bekymring som politiet og byrådet i Oslo trekker fram er at det aldri har vært registrert så få saker for narkotikalovbrudd.

– Det er ikke samsvar mellom de registrerte lovbruddene og bruken av narkotika blant barn og unge, sier byråd Usman Mushtaq (Ap) til avisen.

Ifølge Ung-undersøkelsen er det unge som bor vest i Oslo som bruker mest narkotika.

Trafikklovbrudd

Rapporten viser en kraftig økning i antallet anmeldelser av, og anmeldte personer for, trafikklovbrudd.

– Brudd på veitrafikkloven utgjør nåden største lovbruddskategorien når man ser på anmeldelser med mistenkt 10–22 år, til forskjell fra tidligere år. Dette er også en utvikling som ses i den generelle befolkningen, heter det i rapporten.