Politiet melder om vendingen i saken i en pressemelding 17:54.

– Ut fra de opplysningene vi har nå, mener politiet at det trolig ikke har skjedd noe kriminelt, heter det i pressemeldingen.

En mann ble tidligere på dagen pågrepet og har sittet i avhør hos politiet, siktet for grov kroppsskade. Han er senere blitt dimittert av politiet.

– Han avviser å ha noe med dødsfallet å gjøre, skrev mannens forsvarer, advokat Aase Karine Sigmond, i en SMS til Avisa Oslo tidligere på søndagen.

Sperret av

Politiet sperret søndag morgen av området rundt en bolig på Smestad på Oslo vest etter funn av en død person.

– Politiet er på stedet etter melding om et mistenkelig dødsfall. Vi har startet taktiske og tekniske etterforskningsskritt og vil ta fortløpende vurderinger i saken, sier Marianne Heidenstrøm, operasjonsleder i Oslo politidistrikt cirka klokka 11 søndag formiddag.

To timer senere meldte NRK at en mann var siktet i forbindelse med dødsfallet. Dette bekreftet krimleder Mona Nordby overfor Avisa Oslo.

– En person er pågrepet og siktet. Han er siket for grov kroppsskade og vil bli avhørt i dag, sa Nordby.

Pågrepet i nærheten

Mannen ble pågrepet i nærheten av der personen ble funnet død. Akkurat når pågripelsen skjedde, ønsket ikke politiet å si noe om.

– Det er fortsatt tidlig i etterforskningen. Det jeg kan si er at vi fortsatt etterforsker saken bredt, svarer Mona Nordby søndag ettermiddag.

Ifølge pressemeldingen fra politiet 17:54 er avdøde fortsatt ikke identifisert og pårørende ikke varslet.

Funnet utendørs

Avdøde ble funnet utendørs i hagen ved den aktuelle boligen. Politiet fikk melding om funnet via AMK i 06-tiden søndag morgen.

I 13.15-tiden søndag ettermiddag ble avdøde kjørt vekk fra stedet. Politiets kriminalteknikere avsluttet sitt arbeid like etter.