Paret hadde feiret St. Hans, og etter ulykken med en ulovlig, privat elsparkesykkel endte feiringen på sykehus for 33-åringens kjæreste.

De deiset i veibanen i Stenersgata etter at elsparkesykkelen hektet seg i fortauskanten.

Endte i asfalten

Analyse av en blodprøve som ble tatt av 33-åringen halvannen time etter ruskjøringen, viste at GHB-innholdet tilsvarte en promille på minst 0,5.

Paret hadde også inntatt alkohol, i tillegg til at 33-åringen hadde slurpet i seg GHB.

På hans elsparkesykkel – han bak og hun foran – kjørte de vekselvis i veibanen og på fortau i sentrum.

Elsparkesykkelen var av den ulovlige typen og holdt en hastighet på rundt 30 km/t mens de vinglet av gårde. I sentrum ble de observert av en politipatrulje som la seg etter.

Men før patruljen greide å stanse paret på den ulovlige ferden, gikk det galt.

På vei ned fra fortauet hektet doningen seg i kanten og begge ble kastet forover og deiset i bakken. 33-åringen landet oppå kjærestens hode, og blødende ble hun først fraktet til skadelegevakta – og deretter til Ullevål sykehus.

– Edru

33-åringen hevdet overfor politipatruljen at han var edru. Blåsetest for alkohol ga ikke utslag.

Politiet mistenkte derimot narkotikabruk, og tok ham med til blodprøve. Analysen påviste 887 mikromol GHB per liter blod. Grenseverdien for påvirkning er 100 mikromol per liter blod.

Men bare tre måneder etter ulykken i Stenersgata, ble 33-åringen tatt for kjøring i GHB-rus igjen.

Da en bilist oppdaget en bilfører med føttene stikkende ut av sidevinduet, i ferd med å vippe av seg skoene, varslet han politiet mens han la seg etter.

GHB-bilisten dro føttene inn i bilen igjen og fortsatte turen i høy fart gjennom rundkjøringen og var nær ved å treffe en fotgjenger.

Etter å ha kjørt tvers over midtrabatten i Hausmanns gate ble 33-åringen stanset av politiet. Da han befant seg i arresten for nok en blodprøve, var han mer eller mindre bevisstløs på grunn av GHB-inntak.

Denne gang ble det påvist 1.293 mikromol per liter blod, som tilsvarer en høyere promille enn 1,2 (eksakt promille blir ikke utregnet, journ.anm.) I tillegg påviste analysen innhold av kokain og klonazepam.

– Bare tilfeldigheter gjorde at liv ikke gikk tapt, kommenter Oslo tingrett, som nylig dømte 33-åringen til fengsel i ett år for uaktsom kjøring i ruspåvirket tilstand, kjøring uten førerkort og bruk av narkotika.

Mannen er tidligere domfelt for ruspåvirket kjøring, uaktsom kjøring, kjøring uten gyldig førerkort og narkokriminalitet, og fikk sin forrige dom i mars i fjor. Dermed fikk han nå en samledom, og må i tillegg betale 90.000 kroner i bot.

Sperrefrist for førerkort for alltid ble han allerede idømt i 2009, og mottok nok en slik sperrefrist etter disse kjøreturene.