(Nettavisen)

HAMKAM – VÅLERENGA 0-2:

BRISKEBY (Nettavisen): – Den scoringen der kan være verdt 30-40-50 millioner, sier Kjetil Rekdal i VGTV-studio.

Vålerengas suksessignering Andrej Ilic ble den store helten med sin scoring snaue ti minutter før slutt. Serberen sørget for vill jubel blant de tilreisende supporterne som hadde møtt opp i hopetall på Briskeby.

– Ilic, en av få som har levert for Vålerenga denne sesongen. Det er veldig tilfeldig at ballen til slutt ender opp hos ham. Det er rotete, det er ikke vakkert, men det er altså så ekstremt viktig, sier TV 2-ekspert Jesper Mathisen.

Scoringen gjorde at Vålerenga passerte Stabæk på tabellen, men så oppsto det voldsom dramatikk på Nadderud. Stabæk scoret på straffe på overtid og sendte Vålerenga tilbake på direkte nedrykk før siste serierunde.

Likevel er ingenting avgjort. Vålerenga pyntet på målforskjellen og ligger kun to mål bak Sandefjord på plassen over, som har like mange poeng. Med andre ord er det duket for en høydramatisk avslutning på Eliteserien neste helg.

Også Haugesund er nå direkte involvert i nedrykksdramaet.

– Det er klart det gir en boost inn mot den siste kampen for Vålerenga, sier Kjetil Rekdal som er gjest i VG TVs studio.

– Det blir sirkus. Det blir spenning helt inn, sier Vålerenga-trener Geir Bakke til TV 2 etter kampen.

Selv om Vålerenga fikk det resultatet de var avhengige av synes flere at det var surt å registrere at Stabæk tok tre poeng mot Sandefjord langt inn i overtiden.

– Det er utrolig utur for vår del. Da lever nedrykksdramaet helt til siste slutt. Det blir spennende for alle rundt, så får vi bare gjøre vår jobb, sier VIF-keeper Magnus Sjøeng til Nettavisen.

– Den siste runden kommer til å bli helt kaos, fortsetter han.

– Det er tøft å stå i det og man kjenner litt på det presset når man spiller. Vi må prøve å slippe ned skuldrene, sier Sjøeng videre.

Vålerenga-press uten uttelling

Det var hardt prøvede Vålerenga som tok tak i kampen fra start. I desperat nød etter poeng produserte Geir Bakkes menn flere gode sjanser.

Magnus Riisnæs fikk kampens første store sjanse allerede etter fem minutter, men avslutningen fra litt skrått hold gikk til side for stolpen.

19 minutter ut i kampen fikk gjestene nok en stor mulighet til å ta ledelsen etter et vedvarende press. Avslutningen fra Daniel Håkans ble denne gangen reddet på streken av tidligere VIF-spiller Brynjar Ingi Bjarnason.

Kort tid senere ropte Vålerenga på straffe etter at ballen tok i hånden på HamKam-back Vegard Kongsro. Etter en VAR-sjekk valgte dommeren å la spillet gå videre.

Presset fra Oslo-klubben fortsatte gjennom hele første omgang. Ti minutter før pause fikk en presset Andrej Ilic til en slags avslutningen etter et innlegg fra venstre, men ballen rullet inn i armene til keeper Marcus Sandberg.

Til tross for spille- og sjansemessig overtak for VIF gikk de sammen med hjemmelaget målløse til hvilen.

Samtidig som VIF var avhengige av poeng på Briskeby – aller helst tre skulle de helst unngå at Stabæk slår Sandefjord. Der tok Bærums-laget en tidlig ledelse ved Mushaga Bakenga.

– Dette er et mareritt for Vålerenga på mange måter, sier TV 2s fotballekspert Yaw Amankwah om Stabæks scoring.

– En av årets redninger

HamKam innledet andre omgang med en kjempemulighet etter et innlegg fra høyre. Moses Mawa stusset ballen via et VIF-hode før ballen strøk stolpen.

Etter hvert utviklet omgangen seg mer til en stillingskrig der det spillemessige overtaket som Vålerenga hadde før pause ikke lenger var like tydelig.

Med en snau halvtime igjen vartet Magnus Sjøeng opp med en mesterlig redning etter en heading fra Bjarnason.

– En av årets redninger fra Sjøeng, som på mirakuløst vis får opp høyrearmen, sier TV 2s ekspert Jesper Mathisen om redningen.

– En enorm redning av Sjøeng, sier Kjetil Rekdal i VGTV-studioet.

Til slutt tok Vålerenga tre ekstremt viktige poeng i kampen om å unngå nedrykk.