Mannen i 20-årene har kunnet snakket kort med politiet, men ifølge forsvarer Espen Wangberg nekter han straffskyld for drapssiktelsen. Det skriver NRK.

– Han er svært preget av situasjonen, og er ikke i form til et avhør. Men han ønsker å forklare seg for politiet så fort han er i stand til det, sier Wangberg til NRK.

I 11-tiden lørdag ble politiet oppringt av en ung mann i 20-årene som fortalte at han hadde vært i en leilighet natten før der en annen mann hadde blitt skadet.

Klokken 12.45 – etter to timer med leting – tok politiet seg inn i en leilighet på Frogner hvor de fant en død person.

Mannen som ringte politiet ble kort tid etter siktet i saken.

Var på julebord

Politiinspektør Grete Metlid opplyser overfor Avisa Oslo at siktede er preget over situasjonen.

Den siktede hadde vært på julebord fredag, og han var ute på byen fredag kveld, bekrefter politiinspektør Grete Metlid overfor TV2.

Ifølge politiet er det ikke noe som tyder på at den siktede og den avdøde kjente hverandre før fredag kveld.

– Det fremstår som det har oppstått en relasjon i går kveld eller natt, sa Metlid til TV 2 lørdag.

– Sterkt preget

– Han er sterkt preget av situasjonen, men har ikke gitt inntrykk av at han ikke ønsker å forklare seg for politiet, sier Metlid.

Politiet ønsker per nå ikke å gå i detaljer på hendelsesforløpet, men Metlid sier til Avisa Oslo at det var den siktede som hjalp politiet å finne frem til leiligheten.

– Han har vært samarbeidsvillig. Jeg har ikke inntrykk av at han holder noe tilbake, sier politiinspektøren.


Lørdag gikk opptil flere kriminalteknikere inn og ut av leiligheten. Metlid opplyser at politiet i dag har fått et bedre bilde av hendelsesforløpet, og håper at avhøret av siktede vil bidra til mer informasjon om hva som har skjedd.

– Det pågår fortsatt avhør, etterforskning og tekniske undersøkelser. Vi jobber nå med å danne oss en tidslinje med bevegelser, når hendelsen fant sted og etter hvert dødstidspunkt.

Den avdøde er enda ikke formelt identifisert, men politiet føler seg sikre på hvem dette er.

Espen Wangberg ble lørdag oppnevnt som siktedes forsvarer. Avisa Oslo har foreløpig ikke lyktes med å få kontakt med han. Lørdag hadde han ingen kommentar om saken.

HAR DU FÅTT MED DEG DISSE?

Les også

De får ofte den første telefonen fra politiet når noe har skjedd. Nå varsler de dramatisk trend