Mannen (39) som er siktet for å ha drept en mann i 30-årene utenfor Anker apartments på Rodeløkka natt til onsdag blir fredag, samtykker til fire uker varetektsfengsling med brev- og besøksforbud.

Det bekrefter mannens forsvarer, Jan Christian Kvanvik, til Avisa Oslo.

– Han har samtykket til varetektsfengsling. I det ligger det ikke at han erkjenner det han er siktet for, men han ser at politiet har behov for å etterforske saken, sier Kvanvik.

Fengslingsmøtet ble gjennomført som en kontorforretning fredag ettermiddag.

«Politiet har foreløpig ikke kontroll på alle mulige involverte i saken, og brev og besøkskontroll er derfor ikke tilstrekkelig. Retten finner på denne bakgrunn at siktede bør undergis brev- og besøksforbud i hele fengslingsperioden», heter det i fengslingskjennelsen.

Ikke avhørt ennå

40-åringen har ikke villet la seg avhøre ennå.

Hvordan stiller klienten din seg til siktelsen?

Han har ikke gitt uttrykk for det ennå, sier Kvanvik.

Politiet har tidligere uttalt at det er en relasjon mellom avdøde og den siktede. Politiadvokat Christian Hatlo sier til Avisa Oslo at de to har hatt en konflikt, men at han ikke ønsker å kommentere ytterligere da siktede ennå ikke har latt seg ville avhøre.

– Det er åpenbart at de kjenner hverandre, sier Hatlo.

Heller ikke Kvanvik vil kommentere hva slags relasjon de to har hatt.

Dømt åtte ganger tidligere

Avdøde ble funnet med knivskader i overkroppen på åpen gate natt til onsdag. Ett døgn senere ble 39-åringen pågrepet på bopel.

Den siktede er tidligere domfelt åtte ganger for blant annet ran, vold, trusler og kidnapping.

I 2004, da han var i starten av 20-årene, ble han sammen med tre andre unge menn dømt for å ha kidnappet en 17 år gammel jente og holdt henne lenket fast i 22 timer i en leilighet.