Politiet rykket ut til Ikea Furuset i 20.30-tiden etter melding om skyting mot en bil på en parkeringsplass. Flere vitner ringte inn til politiets nødtelefon.

– Vi vet at en person har tatt fram et våpen og begynt og skyte, sier politiets innsatsleder på stedet, Brian Skotnes, i 21.50-tiden.

Et stort område av parkeringsplassen til Ikea Furuset sperret av, ifølge AOs reporter på stedet.

– Vi har pågrepet én person som er knyttet til saken. Om det er flere gjerningspersoner er vi usikre på, sier Skotne.

Vedkommende ble pågrepet på Rånåsfoss på Romerike i en bil som politiet mener er involvert i saken. Han er ikke skadd og vil bli kjørt til sentralarresten i Oslo.

– Det er en person jeg vil karakterisere som kriminell. Det er en vi kjenner godt til, sier Skotnes.

NRK skriver at det skal ha vært brukt et tohånds automatvåpen, trolig av typen AK-47, under skyteepisoden. En våpenkyndig NTB har vært i kontakt med opplyser at tomhylsene som ble funnet på stedet er av kaliber 7.62 x 39, som benyttes i AK-47.

Én til sykehus

Politiet har også kontroll på én person som ble sendt til sykehus med skuddskader.

– Min forståelse er at den skadde har en skuddskade som ikke er av livstruende karakter, sier Skotnes.

Vedkommende skal være bevisst.

Politiet utelukker ikke at flere kan være skadet.

– Vi tror det bare er én fornærmede, men det kan være flere, sier innsatslederen.

En person møtte opp på sykehus med skader som var forenlig med å ha vært involvert i hendelsen:

– Det jeg kan si om det er at personen har blitt kjørt av noen til sykehus hvor han har blitt tatt i behandling, sier Skotnes.

Pågrepet i bilen

Gjerningspersonen ble pågrepet i en av bilene politiet har søkt etter. Politiet ser også etter andre kjøretøy de mener kan ha tilknytning til hendelsen. Politiet har flere andre de ønsker å komme i kontakt med og som de holder på å lete etter.

En Tesla, som politiet først lette etter, ble funnet på p-plassen. Den ble tauet inn for å undersøkes.

– Det var en observasjon av skudd mot en bil med et punktert hjul. De første opplysningene var at den var kjørt fra stede, men det kan se ut som den faktisk står på parkeringsplassen bak her, sier innsatsleder på stedet Brian Skotnes rundt klokken 21.10.

.

Politiet har funnet tomhylser, men ønsker på nåværende tidspunkt ikke å utdype noe mer om hva slags våpen det er snakk om.

– Vi jobber bredt også får vi se hva kvelden bringer, sier Skotnes.

Politiet bruker vitneopplysningene og videoovervåkning i nærområdet og kjennskap i det kriminelle miljøet til å jobbe bredt med å avdekke eventuelle flere involverte.

Like før klokken 22.00 begynner politiet å forlate stedet.