Lørdag kveld begynte det å brenne i en barnehage på Haugerud. Søndag kveld jobbes det fortsatt med slokking på stedet, noe som utsetter politiets etterforskningsarbeid.

– Vi har ikke noe særlig nytt å melde nå. Det drives fremdeles med slokking, og åstedet må bli kaldt før vi kan gå inn der, sier kriminalleder Eivind Håndstad til Avisa Oslo.

– Først må brannvesenet etterslokke, slik at det ikke blusser opp igjen.

Han sier politiet ikke har konkrete teorier om hva som er årsaken ennå.

– Man har alltids hypoteser innledningsvis i etterforskningen, men brannsaker kan ta flere måneder, forklarer Håndstad.

– Må ha startet utenfra

Søndag morgen uttalte brannvesenet at brannen ikke kom innenfra.

– Da vi kom frem i går, rundt 19.30, så var det full fyr på utvendig fasade og i takkonstruksjonen. Det betyr at brannen må ha startet utenfra, sa utrykningsleder Stian Amundsen til Avisa Oslo.

Politiets innsatsleder Arve Røtterud opplyser lørdag kveld at det var full fyr da politiets første patrulje ankom barnehagen.

– De har en formening om hvor brannen kan ha startet. Vi vet ikke hva som er årsaken, og har ingen holdepunkter for å si at det er påtent. Politiet vil etterforske denne brannen, sier han til AO lørdag kveld.

Han opplyser videre om at ingen personer er skadd.

Røtterud sa til NTB at en av hypotesene de jobber med er at brannen kan være påsatt.

– Jeg vil ikke si her og nå at brannen er påsatt, men vi har opplysninger om at det skal ha befunnet seg en del ungdommer i nærheten. De ble observert på T-banesiden av bygningen et kvarters tid før brannen. Det er en av hypotesene vi jobber med, sa innsatslederen til NTB lørdag kveld.

Storbrann

Brannen ble lørdag kveld omtalt som uoversiktlig, og brannvesenet jobbet iherdig med å hindre spredning.

I alt var 12 brannbiler og 29 brannmannskap i sving for å få has på flammene.

Det var Karlstua barnehage som brant lørdag kveld. Ledelsen jobber nå med løsninger for å finne andre plasser til barna som ikke lenger har en barnehage å gå til på morgenen.

– Vi jobber med å finne alternative løsninger for barna som går i barnehagen, og vi holder stengt mandag. Så håper vi at en løsning er på plass tirsdag. Vi ser blant annet på nærliggende bygninger som eventuelle løsninger, forteller fagleder i barnehagen Marina Alba Galan.