Knappe to timer hadde gått siden Eddie Ingebrigtsen, Robert Lind og sønnen forlot hjemmet på Oppsal, men i løpet av søndagsturen, har noen satt fyr på regnbueflagget som hang på balkongen deres.

– Vi gikk ut på balkongen, og ble møtt av et brent regnbueflagg. Det var en utrolig ubehagelig opplevelse, forteller Eddie.

Det var VG som først omtalte saken.

– Blir ekstra forbanna

– Det er ubehagelig fordi det skjedde i løpet av et så kort tidsrom. Det kjennes ut som om noen følger med på oss, og visste at vi var ute akkurat da. Også sender det jo et skremmende signal: Brente regnbueflagg skaper frykt.

Det var bare stumper igjen av flagget, og flere brennmerker på balkongen. Eddie sier det bare er «flaks» at situasjonen ikke endte opp enda mer alvorlig. Han legger til at de også har en sønn, noe som gjør ham «ekstra forbanna»:

– Det gjør situasjonen ekstra alvorlig. Sønnen vår har to pappaer, og selv om han ikke kan definere «hatytring», så påvirker dette ham også, sier han.

Paret har anmeldt hendelsen til politiet. De kom raskt til stedet, og Ingebrigsten forteller at han opplevde at de tok saken på største alvor. Til Aftenposten, bekrefter politiets operasjonsleder Bjørn Gunnar Nysæter at skaen er anmeldt og etterforskes.

– Det er viktig å anmelde slike saker, og det er viktig å snakke høyt om det, sier Ingebrigtsen.

Oppfordrer til å vise solidaritet

– I etterkant har jeg fått utrolig mange reaksjoner, forteller Ingebrigtsen:

– Mange blir redde, forbanna og lei seg. Det er også mange som synes det er bra at hendelsen kommer frem og at vi deler opplevelse. Jeg tror at det å belyse denne saken kan få en positiv effekt også. Mange har tatt kontakt og sagt at de vil kjøpe regnbueflagg og henge opp for å vise solidaritet.

Han legger til at det er viktig at alle som kan støtter den skeive kampen, og pride:

– Vi er i en tid hvor vi har sett mer hatytringer og hatkriminalitet. I fjor, skjedde den forferdelige terrorhendelsen i sentrum, og i år ble et pridearrangement avlyst på grunn av trusler. Dette føyer seg inn i en rekke ugreie hendelser og da er det ekstra viktig at folk blir inspirert til å ta det skrittet, kjøpe det flagget og vise at vi ikke er redde.

Selv, lar ikke paret seg skremme til å skjule seg, eller til å «trekke seg fra kampen». Tvert imot.

– Vi lar oss ikke skremme, vi kommer til å kjøpe et nytt flag god henge det opp, avslutter Ingebrigsten.