I etterkant av at Avisa Oslo erfarte at Lae Solberg toppet lista, har Oslo Høyre offentliggjort resultatene fra urnominasjonen.

– Det er fantastisk hyggelig og en stor inspirasjon for meg. Jeg håper på støtte fra nominasjonsmøtet og gleder meg til valgkampen. Oslo trenger nye ideer og bedre løsninger, sier Eirik Lae Solberg til Avisa Oslo.

Lae Solberg har 528 av stemmene. Tidligere Oslo-ordfører Fabian Stang er nummer to på lista med 470 stemmer, mens den innstilte ordførerkandidaten Anne Lindboe er nummer tre med 378 stemmer.

Videre følger:

James Stove Lorentzen 294
Arve Juritzen 281
Merete Agerbak-Jensen 250
Grete Horntvedt 246
Isabelle Ringes 236
Jenny Helene Syse 230
Mehmet Kaan Inan 220
Hassan Nawaz 211

Uravstemningen viser at Lae Solberg har solid støtte foran fylkeslagets nominasjonsmøte senere denne måneden.

Eirik Lae Solberg ble før sommeren innstilt som Høyres byrådslederkandidat. Han er storfavoritt til å bli Raymond Johansens utfordrer i 2023-valget, slik han også var i valget for tre år siden.

Den gang bidro kraftig MDG- og SV-oppgang til at Johansen beholdt makta, mens Høyre gikk tilbake fra 31,8 prosent til 25,4 prosent. Partiet ble likevel størst i Oslo.

Foruten erfaringen som byrådslederkandidat, har Eirik Lae Solberg tidligere vært statssekretær, finansbyråd og gruppeleder for Oslo Høyre. Flere kilder Avisa Oslo har snakket med, antar at Lae Solberg kommer til å få gruppeledervervet på nytt, ettersom nåværende gruppeleder Anne Haabeth Rygg har takket nei til gjenvalg.

LES OGSÅ: