Trædal har de siste to årene vært MDGs gruppeleder i bystyret. Nå går han frivillig av som heltidspolitiker.

– Ja, det har vært klart helt fra starten av at Sirin Stav blir ny gruppeleder. Det er naturlig at førstekandidaten tar den. Jeg ser at jeg vil gjøre andre ting en politikk nå. Så blir det spennende å se hva de borgerlige får til i byrådet, sier han til Avisa Oslo.

Avisa Oslo erfarer også at Sirin Stav blir leder for samferdsels- og miljøutvalget.

Stav har siden 2021 vært i byråd for miljø og samferdsel. Fra 2019 til hun ble byråd var hun MDGs gruppeleder og leder av samferdsels- og miljøutvalget.

– Lese byrådet i kortene

– MDG blir en klar og tydelig røst i opposisjon framover, sier han.

Trædal skal sitte i finansutvalget de neste fire årene.

– Jeg har jo snart sittet i alle utvalg bortsett fra finans, kultur og utdanning, så nå blir det finansutvalget for min del. Det gleder jeg meg til.

Resten av kabalen blir bestemt onsdag, og Trædal har tro på at MDG havner i mange utvalg.

– I morgen har bystyret konstituerende møte, så da bestemmes sammensetninga for øvrig. MDG har veldig mange flinke folk å ta av, vi kan være med i alle utvalgene. Da kan vi lese byrådet i kortene, enten det gjelder byutvikling, helse- og sosialpolitikk eller samferdsel og miljø, sier han.

Tar opp gammelt bokprosjekt

Når Trædal ikke jobber med finans i bystyret skal han skrive bok.

– Jeg har satt meg ned med et gammelt bokprosjekt, det hadde jeg begynt på da jeg ble distrahert av å være heltidspolitiker tilbake i 2019, men nå tar jeg det opp igjen, sier han.

– Det handler om samferdsel det da. Ingenting er farligere enn å begynne å bable om et uferdig prosjekt, så jeg tør ikke si mer, sier han.