Geir Ugland Jacobsen, som ble ekskludert fra Fremskrittspartiet og fratatt vervet som fylkesleder i Oslo 15. desember, går nå til partiet Demokratene.

Det kom han fram til etter et møte mandag kveld med Demokratenes grunnlegger og tidligere leder, Vidar Kleppe, skriver TV 2.

Tidligere i dag ble det kjent at partiet hadde åpnet eksklusjonssak mot Arne Østreng, mannen som etterfulgte ham som leder av Nordre Aker Frp.

– Gangen videre er at vi kommer sammen igjen etter nyttår. Vi kikker på programmet og trekker fra litt, legger til og justerer litt. Det blir et landsmøte i januar, der vi skal skisse ut en organisasjon som blir landsdekkende, sier Ugland Jacobsen.

Målet er å stille lister i alle landets fylker til høstens stortingsvalg og få inn minst en representant på Stortinget. Ugland Jacobsen har fått selskap fra Kent Andersen, som satt i det avsatte fylkesstyret i Oslo Frp, samt leder for Nordre Aker Frp, Arne Østreng. Sistnevnte hadde også fått åpnet en ekskluderingssak mot seg i Oslo Frp.

Kleppe ble selv suspendert fra Fremskrittspartiet i 2001 og grunnla Demokratene året etter. Han var leder fram til 2012.