Det skriver Norges Rytterforbund i en pressemelding søndag ettermiddag.

Enma Tallulah Behn (12), datteren til prinsesse Märtha Louise, fikk bronse i NM i children-klassen i sprangridning.

Behn, som konkurrerer med hesten Fetoucha, lå an til topplassering, men i første runde ble det fire feil på hinder og en tidsfeil på Behn. Med en bom i bakken i andre runde ble det totalt ni feilpoeng og en bronse.

– Jeg er så stolt

– Gratulerer, kjære. Jeg er så stolt over hvordan dere har vokst sammen dette året, skriver prinsessen på Instagram.

Alle de tre døtrene til Märtha Louise har prøvd seg i salen, men i dag er det kun yngstedatteren Emma som rir aktivt. Märtha Louise var selv lenge en god sprangrytter, og var på landslaget i flere år, inntil hun la opp i 2000.

Behn er i dag en lovende ung rytter, og har blant annet konkurrert i utlandet i sommer med Fetoucha - en hest som hun fikk i september i fjor.

Konkurrert utenlands

I begynnelsen av juli i år var 12-åringen plukket ut av rytterforbundet til å være blant de som representerte Norge under Nordic Baltic Championship i Finland. Der endte hun opp med en andreplass.

Senere i juli var ekvipasjen tatt ut til å representere Norge i EM i sprang for unge ryttere i Portugal. Der var Behn den eneste norske rytteren som kom til finalen.

Under helgas NM i Drammen var det Marie Lensebråten Walstad fra Sarpsborg og Omegn Rideklubb som vant, mens Sebastian Oddsen fra Sandnes og Jæren Rideklubb kom på andreplass.