Saken oppdateres.

Det fremkommer av en e-post sendt ut av Arbeiderpartiets gruppeleder Andreas Halse med tittelen «Pressekonferanse om budsjettforlik».

– Vi har flyttet en del penger, men på en måte som vi synes er godt innafor og vil bidra til trygg styring av byen, sier Halse om forhandlingene med Rødt til Avisa Oslo.

Byrådet la frem sitt forslag til budsjett i september, men ettersom byrådspartiene ikke har flertall i bystyret uten støtte fra Rødt, måtte det forhandlinger til for å få ferdig et budsjettforlik.

Pressekonferansen avholdes klokka 11.00 i Rådhuset. Der vil byrådspartiene Arbeiderpartiet, SV og MDG, samt samarbeidspartiet Rødt stille.

Budsjettet skal offisielt vedtas av bystyret i desember.

– Ålreit stemning hele veien

Tidligere i år, da bystyret skulle vedta revidert budsjett for 2022, klarte ikke byrådspartiene å finne enighet med Rødt. Dette var første gang siden den rødgrønne valgseieren i 2015.

Denne gangen har ting gått bedre, forklarer Halse.

– Det har vært ålreit stemning hele veien. Så har det vært sånn som i alle forhandlinger at man noen ganger har tenkt at det var krise, mens andre ganger har det gått helt greit.

Varslet kamp om kommunal strømstøtte

Allerede da byrådet la frem sitt forslag til budsjett i september, varslet Rødt at de hadde tro på at de skulle komme til enighet.

– Byrådspartiene har lagt fram veldig mange gode forslag på kollektivtransport, skolemat og ikke minst: de har fulgt opp politikken vår om prøveprosjekt med sekstimers arbeidsdag. Det er et godt valgkampbudsjett med mye godt Rødt-politikk, sa gruppeleder Siavash Mobasheri den gangen.

En ting varslet han imidlertid at Rødt kom til å kjempe for, nemlig kommunal strømstøtte.

– Vi kan få til lokale tiltak i Oslo. Kan man se på en ordning for kommunale boliger? Det er et forslag vi ser på. Det samme gjelder støtte til leieboliger i det private leiemarkedet, sa Siavash Mobasheri.