«Kundene døpte den «byens beste og viktigste kaffebar», og vi har gjort vårt aller beste for å leve opp til dette. =Kaffe har vært en arbeidsplass for de som ikke fant arbeid andre steder, en møteplass for alt fra tiggere til kongelige, og en turistattraksjon for tilreisende fra både inn- og utland».

Det skriver kaffebaren selv om nedleggelsen etter 6 og et halvt år med kaffebar i Akersgata.

Samtidig viser de til høye leiepriser og konkurranse om kunder som medvirkende årsaker til at det er slutt. Vannlekkasjer, byggeplassgjerder og pandemi bidro også negativt, ifølge innlegget.

– Et sted går det en grense

– Vi har jobba hardt for å klare å holde dørene åpne. For baristaenes skyld. For stamkundenes skyld. Vi har følt på et spesielt ansvar, fordi vi er så mye mer enn bare en kaffebar. Men et sted går det en grense, står det på kaffebarens Facebook-side.

Samtidig stadfestes følgende:

– Dette er ikke slutten for Erlik Kaffe, for vi har flere avdelinger som ikke blir berørt. Vårt klare mål er å igjen åpne en kaffebar i sentrum av byen, og vi er på aktiv leting etter samarbeidspartnere som ønsker å bidra til at dette kan skje.

Leter etter nytt lokale

Erlik Kaffe vil bruke litt tid i jakten på nytt lokale. I mellomtiden oppfordrer de folk til å komme innom til en siste kaffekopp i desember og ut januar.

– Det å skrive disse ordene fyller oss med sorg, men også med stolthet. En stolthet over alt vi har fått til siden dørene åpnet for første gang, og en tro på fremtiden, står det i innlegget fra Erlik Kaffe, som er heleid av stiftelsen Erlik.

I kommentarfeltet ønsker mange Erlik Kaffe lykke til i jakten etter et nytt lokale. Andre oppfordrer politikerne til å bistå.

På spørsmål fra Avisa Oslo om de selv har noen oppfordring til Oslo kommune, svarer fungerende daglig leder Maria Waage:

– Vi mener ikke at kommunen har noe ansvar for videre drift av en sentrumsnær avdeling for Erlik Kaffe, men vi er på utkikk etter nye samarbeidspartnere. Om det er kommunen eller noen andre spiller ikke så stor rolle for oss.

Les også

Sondre har vært journalist og bartender. Men den jobben han har likt best er å være selger for =Oslo