I «Åsted Norge» på TV 2 gikk politiet mandag kveld ut og etterlyste fire personer. De har vært i Rådhusgata 30. januar og kan ha sett noe av interesse for politietterforskningen.

En voksen kvinne ble utsatt for en grov overfallsvoldtekt på parkeringsplassen ved Havnelageret.

Det er Seksjon for seksuallovbrudd som etterforsker saken og som ber publikum om bistand til å finne gjerningsmannen. De fire personene som ble etterlyst på TV 2 mandag, er å betrakte som vitner og som kan sitte på opplysninger som er viktige for å finne frem til gjerningsmannen.

Slik beveget kvinnen seg

Kvinnen hadde kommet gående fra Karl Johans gate, deretter fortsatt ned Fred. Olsens gate og møtte så mannen som voldtok henne i krysset nær Rådhusgata.

– Sånn som jeg oppfattet det, var han veldig rask, bare slang henne i bakken så hun ble overrumplet. Så forgrep han seg, forklarte kvinnens bistandsadvokat Birgitte Vinnes til Åsted Norge.

Voldtektsofferet er fortsatt sykmeldt og har hatt det tøft, forklarte kvinnens bistandsadvokat.

Gikk i Rådhusgata

Vitnene som etterlyses, har alle beveget seg i Rådhusgata. De tre som gikk sammen, beveget seg i retning Operaen i tidsrommet overfallsvoldtekten skjedde.

Mannen som gikk alene, snur seg flere ganger, og politiets etterforskningsleder håper han så noe som kan hjelpe politiet.

Politiet har tidligere ikke gått ut med opplysninger om den grove voldtektssaken før den mandag kveld ble presentert på Åsted Norge, drøyt sju måneder etter hendelsen.