– Vi har fått beskjed om at vi må evakuere. Vi blir tatt ut i puljer fra bakerst til fremst, fortalte Ellen Hovind Myhre onsdag morgen.

Hun skulle i morges ta banen fra Brattlikollen til sentrum. Etter å ha ventet 45 minutter kom hun ikke lenger enn til rett forbi Brynseng.

419962398 24472812975695844 7232619085868440371 n

Der fikk de reisende beskjed om at de måtte evakuere.

– Vi sto stille i 15 minutter før vi fikk beskjed om at vi må evakuere inne i tunnelen. Vi får beskjeder over høyttaleranlegget, der de ber oss holde oss på én side i vognene slik at vi får frigjort midtgangen for evakuering. Vi har også fått beskjed om å være forsiktig når vi kommer ut og holde oss unna de strømførende linjene, forteller hun.

Over høyttaleranlegget hører man i bakgrunnen at sjåføren forklarer de reisende at de starter evakueringen i bakerste vogn og jobber seg fremover.

– Hvordan er stemningen?

– Det går for så vidt greit. Folk har begynt å snakke sammen for å finne ut hvordan vi skal løse dette, forteller hun.

Strømløst tog

Årsaken til stansen er at det er et tog som står strømløst, forteller Jan Rustad, pressevakt i Sporveien.

– Fagleder er på vei for å hjelpe med evakueringen, forteller Rustad.

Passasjerer evakueres nå i tunnelen.

– Så lenge de gjør som de får beskjed om er det ikke farlig, forteller Rustad.

Hvor mange passasjerer det er snakk om vet ikke pressevakten, men han sier at det helt sikkert var en god del mennesker siden det var midt i morgenrushet.

Rustad forteller at det er vanskelig å si noe om hvor lenge dette kommer til å vare, men at de har folk på vei og håper å være oppe å kjøre igjen så fort som mulig.

Toget som nå står i Helsfyrtunnelen skaper en stans på t-banelinja.

– Det blir stans litt over og litt på nedsiden av denne stansen, togene blir omdirigert. Klart det er en utfordring, sier Rustad.